Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz poljoprivrednih proizvoda
  • 26.03.2017. 12:00

Turska Rusiji uvela carinu od 130%

Turci su uveli carinu od 130% na rusku pšenicu, kukuruz i suncokret, zbog čega ih je ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev oštro kritizirao. Ova mjera mogla bi zaustaviti ruski izvoz poljoprivrednih proizvoda u Tursku.

Foto: bigstockphoto.com, RGBtimeline
  • 2.351
  • 117
  • 0

Turci su uveli carinu od 130% na rusku pšenicu, kukuruz i suncokret, zbog čega ih je ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev oštro kritizirao. Ova mjera mogla zaustaviti ruski izvoz poljoprivrednih proizvoda u Tursku, piše Russia Today.

Pritisak na otvaranje tržišta

Rusija je, zbog rušenja zrakoplova u Siriji u studenom 2015. godine, zabranila uvoz smrznutog mesa i životinja, kao i rajčice, krastavaca, grožđa, jabuka, krušaka, jagoda i drugog voća i povrća iz Turske.

"Turska akcija stvara sumnju u iskrenost namjera da se izgradi trajan odnos. Mi ne prihvaćamo pokušaje izvršavanja pritiska na Rusiju kako bi se otvorilo tržište zabranjenim turskim poljoprivrednim proizvodima", rekao je Tkačev.

Dodao je da su razočarani ovim postupkom, koji je neisplativ za lokalne proizvođače, posebno jer su se odnosi u posljednjih pola godine normalizirali.

Rusija najveći izvoznik pšenice

Turska je drugo najveće tržište za izvoz ruske pšenice, nakon Egipta. Tkačev tvrdi da će se lako pronaći način da se zalihe preusmjere na druga tržišta. Tome u prilog ide činjenica da je Rusija prošle godine bila najveći izvoznik ove žitarice.

Foto: bigstockphoto.com, RGBtimeline


Izvori

Russia Today


Tagovi

Rusija Carina


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]