Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sigurnost hrane
  • 07.04.2017. 13:30

Suradnjom Hrvatske i BiH do sigurnije hrane

U Agenciji za sigurnost hrane BiH održan je sastanak s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Foto: fsa.gov.ba
  • 786
  • 46
  • 0

Predstavnice Uprave kvalitete hrane i fitosanitarne politike pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske dr.sc. Jelena Đugum, pomoćnica ministra i Patricija Hegedušić te Krunoslav Dugalić, ravnatelj Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo posjetili su Agenciju za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine te održali radno-konzultativni sastanak s mr.sc. Džemilom Hajrićem, ravnateljem Agencije za sigurnost hrane BiH i mr.sc. Draganom Brenjom, zamjenikom ravnatelja.

Sudionici sastanka razmijenili su informacije o organizaciji i funkcioniranju sustava sigurnosti hrane u dvjema državama, te razgovarali o trenutačnim aktivnostima i mogućnostima suradnje institucija nadležnih za sigurnost hrane u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

S obzirom da Hrvatska i Bosna i Hercegovina imaju izuzetno razvijenu trgovinsku razmjenu prehrambenih proizvoda, naglašena je potreba intenzivne komunikacije, osobito glede pravovremene razmjene informacija o rizicima podrijetlom iz hrane.

Također je razgovarano o iskustvima u procesu registracije oznaka izvornosti, zemljopisnog podrijetla i tradicionalnog ugleda hrane, te je ocijenjeno da u ovom segmentu postoji mogućnost značajnijeg unaprjeđenja suradnje u predstojećem razdoblju.

Foto: fsa.gov.ba


Tagovi

Krunoslav Dugalić BiH


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]