Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sigurnost hrane
  • 28.09.2013. 14:15

Suradnja Hrvatske agencije za hranu i Europskog parlamenta

EU odbor za sigurnost hrane odbio prijedlog EK da kvalitetu pregleda svinjskog mesa spusti na nižu razinu

  • 193
  • 17
  • 0

Nužna je kvalitetna suradnja stručnjaka iz agencija poput Hrvatske agencije za hranu i europarlamentaraca, istaknuto je to jučer na prvom sastanku Biljane Borzan, eurolaparlamentarne zastupnice s ravnateljicom HAH-a, Andreom Gross-Bošković i njezinim suradnicima.

Cilj održavanja sastanka bio je maksimalno iskoristiti činjenicu da u Hrvatskoj, odnosno u Osijeku, postoji nacionalna agencija koja je u EU prepoznata još u vrijeme kada je Hrvatska bila zemlja kandidat. “Proteklog tjedna članovi Odbora čak su odbili prijedlog Europske komisije kojim se kvaliteta pregleda svinjskog mesa trebala spustiti na nižu razinu. Dokaz je to da se pazi da na police trgovina u EU dolazi sigurna hrana, kako bi 500 milijuna stanovnika Unije bilo što zaštićenije”, rekla je je Borzan za Glas Slavonije.

Ravnateljica HAH-a Gross-Bošković istaknula je da je uloga Hrvatske agencije za hranu, osim procjene rizika od bolesti prenosivih hranom, i komunikacija sa svim institucijama u Hrvatskoj koje djeluju u području sigurnosti hrane, agencijama i tijelima zemalja članica EU, kao i s našim predstavnicima u tim tijelima kao što su zastupnici u Europskom parlamentu.

Foto. RGBStock.com


Tagovi

HAH Svinjsko meso Europski parlament Biljana Borzan Andrea Gross-Bošković