Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zalihe
  • 13.08.2013.

Špekulativne naknade za neprijavljene zalihe šećera

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je na svojim stranicama poziv svim fizičkim i pravnim osobama, vlasnicima zaliha poljoprivrednih, prehrambenih i proizvoda iz sektora šećera, da do 15. kolovoza podnesu zapisnik o stanju zaliha.

Foto: Glas Slavonije
  • 419
  • 38
  • 0

Vlada Republike Hrvatske donijela je na sjednici održanoj 20. lipnja 2013. godine Uredbu o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulativne zalihe poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda iz sektora šećera, koja između ostalog uređuje mehanizme nadzora i kontrole formiranja zaliha pojedinih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Ovom odredbom definirani su i načini i kriteriji za utvrđivanje špekulativnih zalih, te utvrđivanje pravnih i fizičkih osoba koje su formirale špekulativne zalihe, naknade i načini naplate i druge potrebne mjere od značenja za kontrolu zaliha poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju aktivirani su posebni mehanizmi koji imaju za cilj utvrditi vlasnike prekomjernih i špekulativnih zaliha poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda iz sektora šećera stvorenih pred ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Stoga pravne i fizičke osobe koje su u svezi s svojom djelatnosti (trguju, proizvode ili na bilo koji način u proizvodnji koriste neke od proizvoda navedenih u Uredbi) vlasnici proizvoda navedenih u Uredbi, moraju količinu istih popisati i dostaviti Carinskoj upravi:

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je na svojim stranicama poziv svim fizičkim i pravnim osobama, vlasnicima zaliha poljoprivrednih, prehrambenih i proizvoda iz sektora šećera, sukladno Uredbi o mjerama i naknadama za prekomjerne i špekulativne zalihe poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda iz sektora šećera, da do 15. kolovoza podnesu zapisnik o stanju zaliha.

Kako u Ministarstvu poljoprivrede navode pozivajući se na članak 25. navedene Uredbe u slučaju da vlasnik zaliha tih roba ne dostavi zapisnik, smatrat će se počiniteljem štete i određuje mu se plaćanje špekulativne naknade u iznosu od 50 posto vrijednosti redovne naknade.

Foto: Glas Slavonije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs