Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Spar Austria
  • 19.12.2016. 12:00

Spar preuzima 62 Billa trgovine u Hrvatskoj

Spar Austria i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od Rewe grupe 62 Billa trgovine!

  • 3.564
  • 372
  • 0

Spar Austria i dalje nastavlja sa širenjem u Hrvatskoj te preuzima od Rewe grupe 62 Billa trgovine zajedno s logističkim centrom u Sv. Heleni, objavljeno je iz Spara Hrvatska.

Akvizicija je zaključena 15. prosinca 2016. godine, dok će se preuzimanje realizirati tek nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

Ovim preuzimanjem Spar će u Hrvatskoj poslovati s više od 100 prodajnih mjesta. Spar će istovremeno s trgovinama preuzeti i svih 1.900 djelatnika Bille. Kupoprodajna cijena ostaje poslovna tajna.

Billa trgovine, prodajne površine uglavnom između 500 do 1.500 m², nalaze se diljem Hrvatske.

Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spara Hrvatska, ovako objašnjava odluku za akviziciju: "U Hrvatskoj poslujemo od 2005. godine. Realizacijom ove transakcije vlasnici Spara Hrvatska su još jednom potvrdili da vjeruju u potencijal i daljnji razvoj zemlje. Veseli nas da ćemo s Billa trgovinama, zajedno s novim kolegama, imati priliku dodatno ojačati našu poziciju na tržištu."

Spar Hrvatska d.o.o. je u 100% vlasništvu Spar Österreichische Warenhandels-AG. Trenutno posluje u 19 Interspar hipermarketa i 38 Spar supermarketa, a zapošljava gotovo 3.000 radnika.


Tagovi

Spar Austria Billa Preuzimanje


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]