Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alkoholno piće
  • 19.03.2021. 09:05
  • Koprivničko-križevačka, Koprivnica

Somersby se iz Koprivnice izvozi u Singapur, Tahiti i na Bahame

Ovo razblaženo voćno vino već se 10 godina proizvodi u tvornici Carlsberg Croatia.

Foto: Carlsberg/Komunikacijski laboratorij
  • 263
  • 179
  • 0

Najpopularniji cider u Hrvatskoj - Somersby prošle je godine iz pogona u Koprivnici izvezen na dvadesetak svjetskih tržišta. Opremljeno je ukupno 867 šlepera u bočicama i više od 200 cisterni tekućeg, priopćili su iz tvrtke Carlsberg Croatia.

Tako je osim u egzotične zemlje kao što su Tahiti, Bahami, Bermuda i arktički Grenland, Somersby prošle godine izvezen i u Njemačku, Belgiju, Češku, Nizozemsku, Grčku, Mađarsku i Austriju. 

"Unatoč svim izazovima koje je donijela 2020. godina, zadovoljni smo kako je završila. Svake godine bilježimo rast, pa tako i prošle kad je povećan izvoz u Njemačku i Mađarsku“, rekao je predsjednik uprave tvrtke Carlsberg Croatia Marcin Burdach.

Inače, ovo razblaženo voćno vino već se 10 godina proizvodi u ovoj  tvornici na sjeveru Hrvatske. Proizvodnja je, prisjeća se, počela još 2011. godine. "U početku su u svijetu postojale samo tri Carlsbergove tvornice koje proizvode ovo piće, od kojih je koprivnički pogon bio prvi koji je krenuo s fermentacijom vina“, ističe.

Proizvodi se u 10 okusa

Još jedna od zanimljivosti vezana uz koprivnički pogon jest da se Somersby ondje proizvodi u 10 okusa među kojima je i Kosher Jabuka. Kako bi zadovoljili visoke standarde u skladu sa židovskim zakonima, prije svake proizvodnje za Izrael, u tvornicu dolazi rabin koji pregledava certifikate sirovina. 

Popis zemalja u koje je ovaj omiljeni cider putovao iz Hrvatske u posljednjih nekoliko godina, obuhvaćao je i druga tržišta. Iz Koprivnice je odlazio i u Australiju, Sjedinjene Američke Države, Kongo, Kinu, na Karibe, Laos i na mnoge druge lokacije. 

Također, Carlsberg Croatia proizvodi i druge proizvode poput piva Pan, Tuborg i Carlsberg i jedan je od generatora razvoja sjeverne Hrvatske. Kompanija zapošljava ukupno 300 zaposlenika i dio svog uspjeha zasigurno može zahvaliti  popularnosti Somersbya. 


Fotoprilog


Tagovi

Somersby Cider Izvoz Carlsberg Croatia Marcin Burdach Koprivnica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.