Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • METRO Cash & Carry
  • 07.08.2015. 17:50

Smrznuti pileći file sa salmonelom

I treći slučaj salmonele u mjesec dana! Ovoga puta riječ je o smrznutom pilećem mesu iz Rumunjske, koje u Hrvatskoj distribuira METRO Cash & Carry.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 218
  • 16
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava kako je Uprava za unapređenje zdravlja, mikrobiološkom analizom pronašla salmonelu u smrznutom pilećem mesu, uvezenom iz Rumunjske, distributera METRO Cash & Carry d.o.o.

Sporni proizvod ima slijedeće oznake: Smrznuti pileći file prsiju, pojedinačno pakiranje 450-600 gr i skupno pakiranje kutija 4,8-5,0 kg, Proizvođač: Transavia SA, Zemlja podrijetla: Rumunjska, Distributer: METRO Cash & Carry d.o.o., Upotrijebiti do: 10.05.2016., Broj šarže/LOT-a: 321.

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja odmah je naredila povlačenje predmetnog proizvoda s tržišta, što je distributer METRO Cash & Carry d.o.o. dobrovoljno i počeo, obavijestivši o tome na svojoj web stranici i svoje kupce.

Povrat novca uz originalni račun?

"Sve kupce koji su u razdoblju od 23. siječnja do 04. kolovoza 2015. godine kupili ovaj proizvod, pozivamo da dođu u METRO centre i vrate navedeni proizvod. Prilikom povrata bit će im vraćen cjelokupni novčani iznos. Potrebno je priložiti original račun. Povrat proizvoda moguć je do 20.08.2015.", stoji, između ostaloga. u priopćenju METRO Cash & Carry d.o.o.

I upravo čitajući to, blago smo rečeno ostali bez teksta. Jer doznali smo da nam je rumunjska piletina sa salmonelom, prodavana od siječnja ove godine, dok bi se gotovo duhovitim mogao smatrati stav distributera, da se, uz povrat robe, treba priložiti i originalni račun. Dakle, ako ste kojim slučajem ove godine kupili sporni proizvod i još ga držite u škrinji, odlično - jer možete ga vratiti. No nije valjda da niste sačuvali i originalni račun?!

Ovo je već treći pronalazak salmonele u mesu koje nam se nudi u trgovinama, u posljednjih mjesec dana. Razlika je što se u prva dva slučaja radilo o domaćoj proizvodnji, a ovoga puta o stranoj. No salmonela je salmonela, bez obzira na podrijetlo proizvoda. Izgleda da je pravo vrijeme da lagano počnemo čistiti svoje garaže i druge objekte od vozila i razno raznih alata i u njih počnemo useljavati piliće. Uzgoj za vlastite potrebe. Jer sigurno je sigurno. Cjelokupnu obavijest možete pročitati ovdje.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Salmonela Smrznuto pileće meso Rumunjska METRO Cash & Carry d.o.o. Smrznuti pileći file Ministarstvo zdravlja Originalni račun Distributer


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.