• Povlačenje i opoziv proizvoda
  • 19.04.2017. 15:00

Salmonela u prepeličjim jajima

Povlačenje i opoziv proizvoda: Prepeličja jaja!

  • 1.076
  • 58
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda: Prepeličja jaja.

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda - prepeličja jaja koja proizvodi i pakira AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, 52444 Tinjan, objekt evidencijskog broja R-6744.

U uzorku fecesa prepelica na prisutnost Salmonella spp. i serotipizacijom bakterijske kulture izdvojene iz pretraženog fecesa, dokazana je prisutnost Salmonella ser. Typhimurium u pretraženom fecesu.

Temeljem Izvješća o rezultatima pretraživanja, u registriranom objektu za primarnu proizvodnju jaja prepelica evidencijskog broja R-6744, na lokaciji Šurani 1, 52444 Tinjan, subjekta u poslovanju s hranom AGRO LINE d.o.o., izvršen je inspekcijski nadzor te je naređeno povlačenje s tržišta i opoziv prepeličjih jaja.

Jaja su pakirana u plastičnu ambalažu sa po 12 ili 20 komada jaja.

Konačan popis primatelja još nije poznat.

Obavještavamo sve subjekte u poslovanju s hranom i potrošače, koji su kupili gore navedenu hranu, da obrate pažnju na navedeni proizvod označen datumima "Najbolje upotrijebiti do" između 03. i 14. svibnja 2017. godine uključujući navedene datume te da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama ili kućanstvu da ga povuku s tržišta ili vrate na mjesto kupnje te o tome izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr).

Dodatni podaci o proizvodu:

  • Proizvod proizvodi i pakira: AGRO LINE d.o.o., Šurani 1, 52444 Tinjan

Izvori

Hrvatska agencija za hranu HAH


Tagovi

Salmonela Prepeličja jaja Agro Line


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi