Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Humanitarna pomoć
  • 11.08.2020. 15:00

Šalju 50.000 tona brašna za pomoć Libanonu

Nakon što je u stravičnoj eksploziji stradao glavni silos u luci Bejrut, organizacije UN-a im šalju brašno kako bi osigurale hranu za tamošnje stanovništvo.

Foto: Jumpstory
  • 73
  • 192
  • 0

Nakon što je u eksploziji uništen glavni silos u luci Bejrut, u kojemu je bilo uskladišteno 15.000 tona žitarica, Libanonu je ostalo zaliha pšenice za manje od mjesec dana.

U izvješću Ureda UN-a za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) rečeno je da će Svjetski program za hranu (WFP) poslati 50.000 tona pšeničnog brašna. 

Podsjećamo, libanonski ministar gospodarstva Raoul Nehme je kazao da imaju dovoljno brašna da izbjegnu najgore. "Nema krize u vezi kruha ili brašna", napomenuo je prošlog tjedna. "Imamo dovoljno brodica na putu da dugoročno pokrijemo potrebe građana Libanona za tim namirnicama", tvrdio je.

U eksploziji stradao glavni silos, a Libanonu ostalo zaliha pšenice za mjesec dana?

Otkrio je i kako su im potrebne rezerve pšenice za najmanje tri mjeseca kako bi se stvorili uvjeti sigurnosti hrane.

Kako otkriva reuters, libanonska vlada nije provela strateško skladištenje žitarica prije prošlotjedne eksplozije u glavnoj luci, a sve zalihe uništene su u stravičnoj eksploziji silosa.

Za šokantnu eksploziju u Libanonu krivo umjetno gnojivo?

Procjenjuje se da su rezerve brašna pokrivale potrebe tržišta za šest tjedana, a tu će im namirnicu organizacije poslati "za stabilizaciju nacionalne opskrbe i osiguravanja nedostatka hrane u toj zemlji".

Početna isporuka od 17.500 tona trebala bi stići u Bejrut u narednih 10 dana kako bi se pekarama osigurala sirovina na mjesec dana“, navodi se u izvještaju.  


Tagovi

Bejrut Libanon Brašno Humanitarna pomoć WFP OCHA


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]