Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opoziv proizvoda
  • 18.04.2019. 18:00

S tržišta zbog escherichie coli povučene dagnje

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda – Dagnja – Mytilus galloprovincialis.

Foto: Pixabay/Pexels
  • 644
  • 45
  • 0

Nakon objave o povlačenju konzumnih jaja zbog utvrđene prisutnosti salmonele, Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda – Dagnja – Mytilus galloprovincialis, LOT 132872, datuma proizvodnje 12.04.2019.godine, zbog utvrđene bakterije Escherichia coli.

"Proizvod je podrijetlom iz otpremnog centra za žive školjkaše KATIĆ, obrt za ribarstvo, trgovinu i usluge, vl. Ivica Katić, odobrenog broja 1537, stavljene na tržište u ribarnici T. O. Mala školjka, vl. Jasna Filipović, koja je u sklopu TRŽNICE – HIPPOS d.o.o., Split, Obrov 5, evidencijskog broja R-7620. Proizvod nije u skladu s Uredbom Uredbe Komisije (EZ) br. 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu", navodi se na stranici Centra za sigurnost hrane Hrvatske agencija za poljoprivredu i hranu. 

Podaci o proizvodu: DAGNJA – Mytilus galloprovincialis – mrežica 1 kg
Proizvodi i pakira: KATIĆ, obrt za ribarstvo, trgovinu i usluge, vl. Ivica Katić, Šibenik, Šibenski zaljev – Ušće rijeke Krke, odobrenog broja 1537
Stavlja na tržište: Mala školjka, vl. Jasna Filipović, u sklopu TRŽNICE – HIPPOS d.o.o., Split, Obrov 5
Podrijetlo proizvoda: Hrvatska


Tagovi

Opoziv proizvoda Echerichia coli Dagnje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]