Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opoziv proizvoda
  • 12.05.2016. 16:30

S tržišta se povlači ulje konoplje iz Rumunjske!

Ministarstvo poljoprivrede obaviještava potrošače o opozivu proizvoda Ekološko hladno prešano ulje od sjemena konoplje.

Foto: thejointblog.com
  • 692
  • 33
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda EKOLOŠKO HLADNO PREŠANO ULJE OD SJEMENA KONOPLJE 500 ml. Rok uporabe: 06. 2017.

Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika (PAH) u ekološkom hladno prešanom ulju od sjemena konoplje (500 ml) proizvedenog u Rumunjskoj za tvrtku Sun & Seed Ltd. iz Velike Britanije, roka uporabe 06/17, oznake serije L4685 Batch 0003. Dio predmetnog proizvoda stavljen je preko tri hrvatske tvrtke putem internetske prodaje i na tržište Republike Hrvatske.

U ulju pronađeni PAH-ovi

Analizom proizvoda utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike u koncentracijama koje prelaze granične vrijednosti definirane Uredbom Europske komisije 1881/2006.

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja, subjekti u poslovanju sa hranom koji su vršili prodaju predmetnog proizvoda na području Republike Hrvatske pokrenuli su opoziv predmetnog proizvoda.

Zemlja porijekla proizvoda je Rumunjska, puni Suncokret d.o.o., Srbija, a proizvedeno je za: Sun & Seed Ltd., Velika Britanija.

Foto: thejointblog.com


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Povlačenje s tržišta Ulje konoplje Opoziv proizvoda Prehrana


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]