Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konopljino ulje
  • 04.11.2015. 11:10

S tržišta se povlači britansko konopljino ulje

Ministarstvo poljoprivrede je izvijestilo o povlačenju s tržišta hladnog prešanog ulja od sjemenja konoplje britanskog proizvođača Sun&Seed.

Foto: pixabay.com
  • 198
  • 27
  • 0

Putem EU RASFF sustava zaprimljena je obavijest o nalazu policikličkih aromatskih ugljikovodika u ekološkom hladno prešanom ulju od sjemena konoplje Sun&Seed "Organic cold pressed hemp seed oil", 250 ml, roka uporabe 11/2016, oznake serije 3548 Batch 093, proizvođača Sun&Seed LTD iz Velike Britanije, navodi se na internet stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Aromatski ugljikovodici u eko proizvodu

Dio toga proizvoda prodavan je i na tržištu Republike Hrvatske. "Analizom proizvoda utvrđeno je da proizvod nije siguran za prehranu ljudi, budući da sadrži policikličke aromatske ugljikovodike u koncentracijama koje prelaze najveću dopuštenu količinu propisanu uredbom Europske komisije", navode iz Ministarstva.

Prema obavijesti zaprimljenoj od Uprave za unaprjeđenje zdravlja Ministarstva zdravlja, subjekti u poslovanju sa hranom koji su prodavali navedeni proizvod na području Republike Hrvatske pokrenuli su opoziv predmetnog proizvoda.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Konopljino ulje Ministarstvo poljoprivrede Europska komisija Sun&Seed Ugljikovodici EU RASFF Prehrana ljudi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SVIM MASLINARSKAMA I MASLINARIMA – Čestitam Svjetski dan masline! Ove godine (26. studenoga) posvećen je ženama u maslinarstvu. S pravom. Napokon, prvu maslinu je i posadila žena – Božica Atena. Udarivši kopljem u stijenu učinila je da iz z... Više [+]