Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povlačenje i opoziv proizvoda
  • 23.06.2021. 09:00

S tržišta RH povučeni "Ekološki proizvod – bučine koštice" i krastavci iz Italije

Razlog povlačenja je prisustvo pesticida dieldrina u košticama i povećana količina pesticida oksamila u krastavcima.

Foto: Bigstock/ ruslan_shramko
  • 721
  • 132
  • 0

S tržišta Republike Hrvatske povučena su dva proizvoda - “Ekološki proizvod – bučine koštice” u pakiranjima od 500g, 200g, 100g, najbolje upotrijebiti do 15. listopada 2021. te krastavci podrijetlom iz Italije.

Proizvođač bučinih koštica je OPG Andreja Petrović, Zagrebačka 238, Varaždin, a razlog povlačenja je prisustvo pesticida dieldrina

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Uredba (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ“, navode iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. 

S druge strane, u krastavcima, godina proizvodnje 2021., LOT: 2704, Klasa II utvrđena je povećana količina pesticida oksamila.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ. 

"Proizvod se više ne nalazi na tržištu“, naglašavaju. 


Tagovi

Tržište Povlačenje proizvoda HAPIH Bučine koštice Krastavci Italija Pesticidi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]