Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Opoziv proizvoda
  • 03.08.2018. 16:30

S tržišta povučene talijanske sjeckane rajčice i domaća lovačka salama

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju proizvoda.

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos
  • 388
  • 26
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju Freshona Talijanska sjeckana rajčica s bosiljkom i Italiamo Talijanska sjeckana rajčica s bosiljkom s rokom trajanja do 31. prosinca 2020. godine.

Lidl Hrvatska, navode na stranici Hrvatske agencije za hranu, preventivno povlači Freshona Talijanska sjeckana rajčica s bosiljkom i Italiamo Talijanska sjeckana rajčica s bosiljkom LOT broja L327NDB 6A-31/12/2020 SI LB 224 s rokom trajanja do 31. prosinca 2020. godine jer se ne može isključiti prisutnost stranih tijela (komadića plastike) u proizvodima.

S tržišta je opozvan i proizvod Domaća lovačka salama "Belina“, 400g, LOT broja: 23022018, datuma proizvodnje 23.02.2018., roka trajanja 6 mjeseci od dana proizvodnje (23.08.2018.), odobrenog broja objekta "3490“, podrijetlom iz Hrvatske, radi utvrđene bakterije Listeria monocytogenes.

Proizvođač je subjekt u poslovanju s hranom OPG Ivor Stanivuković, Bukovačka ulica 17, Novska. Proizvod nije u skladu s Prilogom I. Uredbe Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu, navode iz HAH-a. 


Povezana biljna vrsta

Rajčica

Rajčica

Sinonim: paradajz, poma, pomidora, kavoda/kavada | Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Rajčica je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Izvori

Hrvatska agencija za hranu HAH


Tagovi

Opoziv proizvoda Rajčica Salama HAH


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).