• Opoziv proizvoda
  • 09.11.2018. 13:30

S tržišta povučena pacifička srdela

Ministarstvo poljoprivrede putem Hrvatske agencije za hranu obavještava potrošače o opozivu proizvoda!

Foto: Pixabay/monicore
  • 198
  • 20
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede putem Hrvatske agencije za hranu obavještava potrošače o opozivu proizvoda Octopus – Pacifička srdela 40g, sušena i posoljena, oznake bar koda 4030957111524, datuma najbolje upotrijebiti do 18.07.2019., podrijetlom iz Vijetnama radi povećane količine histamina.

Proizvod na hrvatsko tržište stavlja subjekt u poslovanju s hranom Emasof d.o.o., Vlaška ulica 19, Zagreb. Proizvod nije u skladu s Uredbom 2073/2005 o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Dodatni podaci o proizvodu:

Proizvođač: Lang Cat Village, Tan Hai, Commune, Tan Thanh Dist, Ba Ria Vung Tau Province, Vijetnam.
Uvoznik: Fanfrisch GmbH, Stuttgart, Njemačka,
Stavlja na tržište: Emasof d.o.o., Vlaška ulica 19, Zagreb,
Zemlja podrijetla: Vijetnam

S tržišta je krajem listopada povučena i parboiled riža u vrećici 4x125g (Golden Sun – Parboiled Long Grain Rice in bag, 500g), LOT 18/06/0514, najbolje upotrijebiti do 31.12.2019, radi utvrđene prisutnosti pesticida Tricyclazola.

Distributer proizvoda je tvrtka ROL-RYZ Sp.z o.o., ul. celna 2, Gdynia, Poljska, a proizvod na tržište RH stavlja subjekt u poslovanju s hranom LIDL Hrvtatska d.o.o. k.d., Velika Gorica.

Proizvod nije u skladu s Uredbm (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Detaljniji podaci o povratu proizvoda dostupni su na službenoj stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.lidl.hr/hr/Obavijest-kupcima-7189.htm


Povezana biljna vrsta

Riža

Riža

Sinonim: - | Engleski naziv: Rice | Latinski naziv: Oryza sativa L.

Riža se, kao pšenica i raž, prvenstveno upotrebljava za prehranu ljudi jer je lako probavljiva, blago djeluje na probavni trakt i ne izaziva poteškoće u probavi. Rižu u... Pročitaj više »

Izvori

Hrvatska agencija za hranu HAH


Tagovi

Pacifička srdela Opoziv proizvoda Histamin Riža Pesticidi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi