Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječna industrija
  • 06.08.2013.

Rusi zabranili mlijeko novozelandske tvrtke

Ruska agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor objavila je da povlači mliječne proizvode Fonterre koji bi mogli biti zaraženi

  • 237
  • 11
  • 0

Ruske vlasti objavile su u ponedjeljak zabranu uvoza mliječnih proizvoda novozelandskog proizvođača Fonterra u kojima je pronađena bakterija koja bi mogla izazvati botulizam, a pošiljke tog proizvođača zaplijenila je Saudijska Arabija.

Ruska agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor objavila je da povlači mliječne proizvode Fonterre koji bi mogli biti zaraženi te da obustavlja uvoz tog proizvođača na području Ruske Federacije.

Saudijska agencija za hranu i lijekove obaviještena je o opasnosti te su proizvodi Fonterre zaplijenjeni, prenosi saudijski tisak.

Fonterra je prošli mjesec u tri pošiljke sirutke iz koje se proizvodi hrana za dojenčad i napitci za sportaše otkrila bakteriju Clostridium botulinum. Ta je bakterija uzročnik botulizma, bolesti koja u nekim slučajevima može izazvati paralizu, čak smrt.

Kontaminirani proizvodi izvezeni su u Kinu, najveći svjetski uvoznik mliječnih proizvoda, kojoj se u ponedjeljak tvrtka ispričala. Proizvodi su izvezeni još i u Maleziju, Vijetnam, na Tajland i Saudijsku Arabiju.

Zasad nema dojava o potencijalnoj zarazi.


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Mliječna industrija Zaštita potrošača Mlijeko Bakterija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰