Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Heineken Hrvatska
  • 17.03.2016. 18:10

Razvoj lokalne proizvodnje ječma za Karlovačko

Klub proizvođača ječma "Karlovačko" je nastao na inicijativu Heineken Hrvatska kao nastavak projekta osiguravanja ječma s hrvatskih polja za proizvodnju Karlovačkog piva.

Foto: Heineken Hrvatska
  • 457
  • 39
  • 0

S ciljem okupljanja domaćih proizvođača pivarskog ječma, održivosti njegove proizvodnje i razvoja hrvatske poljoprivrede općenito, osnovan je Klub proizvođača ječma Karlovačko na inicijativu Heineken Hrvatske. On je nastao kao nastavak projekta osiguravanja ječma s hrvatskih polja za proizvodnju Karlovačkog piva pokrenutog prije dvije godine.

Klub će dijeliti stručne savjete, educirati članove, odnosno proizvođače pivarskog ječma, ali i dodjeljivati godišnje nagrade najuspješnijima.

Hrvatski ječam za Karlovačko pivo

Kompanija Heineken Hrvatska predstavila je Klub zajedno sa svojim partnerima Poljoprivredno-prehrambenim kompleksom i Poljoprivrednim institutom Osijek na prvoj poljoprivrednoj konferenciji Slavonika na osječkom Poljoprivrednom fakultetu.

"Od samog početka projekta nabavke hrvatskog ječma za Karlovačko pivo vjerovali smo da domaći proizvođači mogu ponuditi vrhunsku sirovinu kakvu koristimo u našoj proizvodnji, a osnivanje Kluba korak je naprijed u suradnji. Na ovaj ćemo način dodatno poticati partnerski odnos svih dionika u lancu proizvodnje te doprinjeti razvoju lokalne proizvodnje ječma i povećanju konkurentnosti proizvođača ove sirovine. Vjerujemo u potencijal hrvatske poljoprivrede i zato je ovo samo dio našeg većeg plana za buduće poslovanje kompanije, a to je povećanje količina domaćih sirovina u proizvodnji našeg piva", rekla je Branka Slaveska, predsjednica Uprave Heineken Hrvatska prilikom predstavljanja Kluba.

Klub proizvođača ječma "Karlovačko"

U njihovoj organizaciji održan je i okrugli stol na kojem su o proizvodnji ječma i mogućnostima koje nudi ova kompanija obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima razgovarali Valentina Belavić, direktorica Sektora lanca opskrbe Heineken Hrvatska, dr. sc. Alojzije Lalić, znanstveni savjetnik pri Poljoprivrednom institutu Osijek, Danko Vincetić, direktor Poljoprivredno prehrambenog kompleksa te Mato Brlošić, OPG Agrocrnica, izvijestili su iz Heineken Hrvatske.

Foto: Heineken Hrvatska


Tagovi

Heineken Hrvatska Pivarski ječam Klub proizvođača ječma Karlovačko Pivo Inicijativa Poljoprivreda Mogućnosti Proizvodnja Razvoj Održivost


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰