• Opoziv proizvoda
  • 14.03.2019. 11:45

Radi prisutnosti endoparazita s tržišta povučen proizvod oslić bez glave

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o novom povlačenju proizvoda s našeg tržišta.

Foto: Bigstockphoto/Artemidovna
  • 4.573
  • 540
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o novom povlačenju proizvoda s našeg tržišta. Naime, povučen je proizvod - Oslić bez glave, 500g, LOT 30011921, najbolje upotrijebiti do 08/2020, FAO zona ulova 41, Jugozapadni atlantik, podrijetlom iz Španjolske, radi prisutnosti endoparazita Anisakis sp.

Subjekt u poslovanju s hranom LEDO d.d. je zbog utvrđenih endoparazita Anisakis sp. u proizvodu te u skladu sa svojim sustavom samokontrole, odlučio povući predmetni proizvod iz maloprodaje.

S obzirom da se radi o smrznutoj ribi, proizvod ne predstavlja rizik za zdravlje potrošača.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, zaključuju na stranici Centra za sigurnost hrane Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvođač: B/Playa Pesmar Dos, Španjolska
Stavlja na tržište: LEDO d.d., Marijana Čavića 1a, Zagreb
Zemlja podrijetla: Španjolska


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Oslić Endoparaziti Opoziv proizvoda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pozdrav od mojih malih farmera :)