Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt CAMARG
  • 10.06.2017. 16:30

"Nula kilometara" za prodaju na kućnu adresu

Upravo zbog sve izraženijih problema s kojima se susreću mali lokalni poljoprivredni proizvođači, projekt CAMARG usmjeren je na prilagodbu, testiranje i potvrđivanje važnosti implementacije rješenja e-trgovine.

Foto: dolgachov/bigstockphoto.com
  • 1.262
  • 59
  • 0

Projekt CAMARG - "Klasteri inovativnih tržnica temeljenih na konceptu "nula kilometara" kao generator rasta", odobren i financiran u okviru programa Interreg Mediterannean 2014-2020, službeno je započeo sa svojim aktivnostima 01. veljače, 2017., a trajat će 30 mjeseci.

Sa službenim početkom projekta, mjeseci veljača i ožujak bili su posvećeni inicijalnim sastancima projektnih partnera. Za organizaciju jednog od njih, održanog u španjolskom Vic-u krajem veljače, bili su zaduženi partneri horizontalnog projekta SYNGGI.

Važnost implementacije rješenja e-trgovine

Upravo zbog sve izraženijih problema s kojima se susreću mali lokalni poljoprivredni proizvođači u smislu plasiranja njihovih proizvoda, projekt CAMARG usmjeren je na prilagodbu, testiranje i potvrđivanje važnosti implementacije rješenja e-trgovine kako bi se pomoglo malim lokalnim proizvođačima u plasiranju visoko kvalitetnih proizvoda i to direktno do stolova potrošača izbjegavajući neuspjehe u konkurentskim utakmicama sa velikim maloprodajnim lancima i već viđenim poslovnim modelima.

Kako bi se rješenje uspješno testiralo, oko projekta se okupilo osam partnerskih organizacija koje predstavljaju 4 MED regije, te četiri pridružena partnera čija je struka neophodna za implementaciju aktivnosti. Filozofija "nula kilometara" biti će testirana na područjima četiri regije kroz četiri pilot projekta, a na temelju već postojećeg softverskog rješenja.

Dostava proizvoda direktno na kućnu adresu

Testiranje rješenja e-trgovine provesti će se kako bi se pružila podrška poljoprivrednim proizvođačima u cilju njihovog opstanka na tržištu, a s druge strane i u cilju promocije novog načina pribavljanja svježih i visoko kvalitetnih proizvoda prema potrošačima, kroz dostavu istih direktno na kućnu adresu.

CAMARG usluga u svojoj biti predstavlja kompletan poslovni model koji podrazumijeva registraciju proizvođača, dostavljača i potrošača na platformu te praćenje njihovih aktivnosti, upravljanje e-katalogom proizvoda sukladno informacijama dobivenim od proizvođača, prikupljanja narudžbi od strane potrošača, upravljanjem procesom naplate, planiranjem ruta prikupljanja proizvoda od proizvođača te dostavljanja istih na adrese potrošača.

Uspješnost, odnosno, zrelost softvera biti će mjerena kroz njegovu prihvaćenost od strane potrošača te kroz prilagodljivost različitim načinima provedbe rješenja od strane predstavnika četiri regije koji će kroz cjelokupnu provedbu projekta predstavljati "simulatore" stvarnih slučajeva.

Foto: dolgachov/bigstockphoto.com


Tagovi

Projekt CAMARG Nula kilometara Poljoprivredni proizvođači Prodaja E-trgovina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]