Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokvarena hrana
  • 08.11.2013. 07:55

Prerada pokvarenog mesa u Njemačkoj

Državni tužitelji u sjevernoj Njemačkoj istražuju još jedan mogući skandal, a sumnja se da je u jednom pogonu staro meso pomiješano sa svježim te se sada prodaje pod novom deklaracijom

Foto: freepik.com
  • 507
  • 22
  • 0

Dva bivša radnika tvornice za preradu mesa u njemačkom Bad Bentheimu tvrde kako je tvornica pokvareno meso koristila za izradu kobasica, kako navodi Focus. Tvrde kako je njihov bivši poslodavac jeftino kupovao pokvareno meso i miješao ga sa svježim, a svaki tjedan distribuirali su, tvrde radnici, oko 10.000 kilograma pokvarene robe.

Upozorenja radnika na pokvareno meso, uprava je navodno ignorirala. Nakon što su zaposlenici fotografirali i meso snimili mobitelima, dobili su otkaz. U međuvremenu su istražitelji tvornicu dva puta prekontrolirali i napravljene su analize koje su na mesu pokazale truležne promjene.

Istražitelji sumnjaju kako je tvornica krivotvorila deklaraciju. Sumnjaju da na deklaraciji nisu navodili da se u produktima koristilo i otpadno meso, a za to su bili potrebni i lažni dokumenti veterinarske službe o podrijetlu mesa. U listopadu prošle i lipnju ove godine već su provedene dvije istrage u tom pogonu, a zaključci su bili da su "problemi prepoznati i potvrđeni".

Ove godine Europu je već potresao jedan skandal povezan s hranom kada je konjsko meso stavljano u prerađevine, a nije bilo označeno na deklaracijama.

Foto: freepik.com


Tagovi

Meso Njemačka Prerada Pokvarena hrana Krivotvorenje Deklaracija