• Savjetodavna služba
  • 25.12.2017. 18:00

Predsjednica na treningu trenera Savjetodavne službe

U sklopu posjete Križevcima predsjednica je obišla i Mljekarski praktikum Srednje gospodarske škole.

Foto: Savjetodavna služba
  • 567
  • 36
  • 0

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović boravila je u službenom posjetu Gradu Križevcima u sklopu čega je posjetila Visoko gospodarsko učilište i Srednju gospodarsku školu Križevci te Mljekarski praktikum Srednje gospodarske škole.

Prilikom obilaska Mljekarskog praktikuma Srednje gospodarske škole posjetila je i službenike Savjetodavne službe koji su, u sklopu Certificiranog programa stručnog osposobljavanja savjetnika, polazili trening trenera pod nazivom "Specijalizacija u sirarstvu". Na treningu su sudjelovali službenici Savjetodavne službe: Dubravka Kaić, Ivanka Bervida, Emilija Cimerman, Višnja Krapljan, Predrag Janeš, Anđelka Pejaković i Dario Zagorec. Osim njih, predsjednicu Republike Hrvatske pozdravili su i ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, pomoćnik ravnatelja Robert Črep i tajnik Službe Goran Kunštek.

Mljekarski praktikum Srednje gospodarske škole poznat je po proizvodnji vrhunskog polutvrdog sira Goude a proizvode se i razne druge vrste sireva te ostali mliječni proizvodi. To je jedini školski praktikum takve vrste u Republici Hrvatskoj, koji služi za obavljanje praktičnih vježbi u kojima učenici sudjeluju u svim procesima proizvodnje tijekom nastavne godine. Praktikum čine: mljekarska vježbaonica (proizvodni dio), zriona i prodajni dio. Uz Mljekarski praktikum, postoji i kemijski laboratorij. Mlijeko za preradu koristi se iz Govedarskog praktikuma (farma krava muzara kapaciteta 30 grla), također u vlasništvu Srednje gospodarske škole.

Predsjednica je nakon kraćeg razgovora s čelnicima institucija, djelatnicima Mljekarskog praktikuma te savjetnicima - sudionicima treninga trenera kao i učenicima na stručnoj praksi, obišla praktikum čime je završen njezin boravak u Križevcima.

Autor: mr. sc. Dario Zagorec

Foto: Savjetodavna služba


Izvori

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba


Tagovi

Mljekarski praktikum Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi