Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povlačenje proizvoda
  • 03.12.2016. 13:30

Povučen kikiriki u ljusci i dimljeni file pastrve

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je o povlačenju kikirikija u ljusci iz rinfuze te dimljenog filea pastrve!

Foto: pixabay.com, Couleur
  • 3.350
  • 326
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda kikiriki u ljusci - rinfuza, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10. 2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina. Priopćila je to Hrvatska agencija za hranu (HAH) na svojim stranicama.

"Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina: Aflatoksin B1 7,2 ± 2,9 μg/kg i ukupni Aflatoksin (zbroj B1, B2, G1 i G2) 9,2±3,7 μg/kg, u kikirikiju u ljusci - rinfuza, i proizvod nije prikladan za konzumaciju", navodi se u priopćenju.

Kikiriki se prodavao u Kauflandu

Uzorkovanje je provedeno 19. listopada 2016. godine u distributivnom centru Jastrebarsko, subjekta u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska Zagreb koji je proizvod stavio na tržište u svojim maloprodajnim objekatima.

Uvoznik i distributer kikirikija u ljusci u rinfuzi iz Kine i Egipta je Marjan voće d.o.o. Zagreb, koji je obavijestio potrošače o potrebi povlačenja proizvoda s tržišta na svojoj web stranici.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, navode iz Hrvatske agencije za hranu.

Povlači se dimljeni file pastrve

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je i o opozivu proizvoda "Dimljeni filet pastrve/Forellenfilet Wechsler 500g", zemlje podrijetla Njemačke zbog sumnje da proizvod sadrži bakteriju Listeriju monocytogenes.

U provođenju mjera koje je poduzeo subjekt u poslovanju s hranom Wechsler Feinfisch GmbH proširena je lista proizvoda koji se povlače s tržišta na proizvode u pakiranju od 125g do 1000g, brojeva šarža od A16298124561 do A163011245612 s datumom roka trajanja od 27.11.2016 do 7.12.2016.", priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu.

Prema dostavljenoj distribucijskoj listi trgovačkog lanca METRO Cash & Carry Deutschland GmbH, Düsseldorf, proizvod je kupljen od strane tvrtke Ferenčak d.o.o., Sesvete, dodaje se u priopćenju.

Foto: pixabay.com, Couleur


Povezana biljna vrsta

Kikiriki

Kikiriki

Sinonim: Arahid, arahis, arašidi, zemno orašče, orašac | Engleski naziv: Peanuts | Latinski naziv: Arachis hypogea L.

Kikiriki je jednogodišnja biljka zanimljiva po tome što poput krumpira, plodove razvija pod zemljom. Naraste od 30 do 50 cm. Iako bi ga mnogi svrstali u orašaste plodove,... Više [+]

Tagovi

Povlačenje proizvoda Kikiriki Pastrva


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kombajn kamp u Novocommerce Internationalu 🙂