Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 15.03.2016. 07:30

Poslujemo kao da nam netko diše za vratom!

Najveći konkurenti Agrokora u Hrvatskoj su njemački Lidl i Kaufland koji su najavili svoj dolazak i u Srbiju!

Foto: Pixabay
  • 856
  • 87
  • 0

"Poslujemo kao da smo neprekidno s nekim u utrci, da nam netko diše za vratom i taj osjećaj motivira kako bismo se unaprijedili i podigli standard", rekla je Ljerka Puljić, članica NO Agrokora na 23. Kopaonik biznis forumu.

Najveći konkurenti u Hrvatskoj su im, kako je prenio Tanjug, njemački Lidl i Kaufland koji su najavili svoj dolazak i u Srbiju. Ove maloprodajne lance opisala je brzim, dobro organiziranim, s niskim troškovima te jednim od najboljih dodajući kako na tržište ne dolaze s jednom trgovinom jer bi propali, nego s 20-30 kako bi podnijeli troškove.

Ljerka Puljić na Kopaonik biznis forumu!

Lidl i Kaufland najorganiziraniji trgovački lanci

"Analizirali smo našu poziciju prije njihova ulaska i mislili smo da nam je prednost to što bolje razumijemo potrošače", objasnila je ona dodavši kako je međutim nedostatak to što oni imaju u volumenu, prenio je B92.

Kao specifičnost u Lidlu izdvojila je veliki postotak privatnih marki. "Kod njih po pravilu i nema drugih proizvođača, oni imaju svoje proizvode, nedavno su kupili i tvornicu sladoleda, imaju čokoladu", navela je Puljić ističući kako zbog toga nisko pozicioniraju svoju marku i to pritišće ostale brendove.

Izvor: Tanjug, B92, Foto: Pixabay


Tagovi

Ljerka Puljić Tanjug Kopaonik Agrokor Lidl Kaufland Hrvatska Srbija Privatna marka Čokolada Sladoled Tvornica


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)