Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište mlijeka
  • 24.06.2022. 17:00

Ponovo padaju cijene mliječnih proizvoda

Opći indeks cijena je pao, a jedna vrsta sira je zabilježila najveći pad. Rast je ostvaren za samo dvije vrste proizvoda

Foto: Depositphoto/racorn
  • 1.331
  • 40
  • 0

Cijene mlijeka i mliječnih proizvoda se mijenjaju iz dana u dan. To najbolje pokazuje situacija na novozelandskoj globalnoj trgovini mliječnim proizvodima (GDT).

Kotacije za ove proizvode su pale tijekom aukcije održane 21. lipnja kada ih je prodano 20.760 tona što je manje oko 500 t nego na prethodnoj. Nakon ranijeg povećanja od 1,5 posto, ukupni indeks cijena je ovaj put pao za 1,3 posto.

Cijene se mijenjaju iz dana u dan (Izvor: GDT/PrintScreen)

Sve je ovo dovelo do rušenja cijena većine dostupnih kategorija mliječnih proizvoda. Rast je ostvaren tek za maslac (+2,4%) i za obrano mlijeko u prahu (+1%)

Sir cheddar je zabilježio najveći pad (-9%), a za njim slijedi bezvodna mliječna mast (-4,7 %) i punomasno mlijeko u prahu (-0,6%).


Tagovi

Cijena mlijeka Cijena mliječnih proizvoda Mlijeko Sir Cheddar Kotacije za mlijeko Tržište


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]