Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja pića
  • 11.02.2016. 16:30

Podravka prodaje Studenac iz Lipika vlasnicima Radenske?

Neslužbeno se govori da će Podravka uskoro prodati Studenac iz Lipika češko-slovačkoj tvrtki Kofola.

Foto: Podravka d.d.
  • 609
  • 76
  • 0

Kako sada stvari stoje, koprivnička će Podravka d.d., češko-slovačkoj tvrtki Kofola prodati svoju tvrtku Studenac d.o.o. iz Lipika. U Podravki već nekoliko godina traže potencijalnoga kupca, no tek sada se pojavio ozbiljni kandidat.

Razlog prodaje je, kako se neslužbeno govori, činjenica što za Podravku proizvodnja i prodaja pića više nije financijski isplativ posao pa ne razmišlja niti o eventualnim ulaganjima u tu djelatnost. Niti iz Kofola nisu službeno potvrdili je su li i koliko blizu lipičkom Studencu, već diplomatski odgovorili da im je Adria regija važna za daljnji razvoj.

Početkom veljače i Badel 1862 prodao je Kofoli brandove svojih sokova Voćko, Nara i Inka.

"Ugovor o prodaji brandova vezan je na prethodnu odluku društva o izlasku iz poslovanja u kategoriji bezalkoholnih pića. S obzirom da je Kofola CS A.S. većinski vlasnik Radenske d.d. iz Slovenije, koja je ekskluzivni punitelj i distributer PepsiCo asortimana za tržište Hrvatske i Slovenije, s Radenskom d.d. smo potpisali i Ugovor o ekskluzivnoj distribuciji PepsiCo asortimana za kanal HoReCa za područje Hrvatske čime će Badel 1862 dodatno ojačati svoju tržišnu poziciju", poručili su iz Badela 1862.

Foto: Podravka d.d.


Tagovi

Podravka Studenac Prodaja Kofola Badel 1862 Prodaja pića Radenska d.d. PepsiCo asortiman


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]