Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podravka
  • 15.09.2015. 11:45

Podravka dobila odobrenje za preuzimanje Žita

Podravka dobila odobrenja nadležnih agencija za zaštitu tržišnog natjecanja za preuzimanje 51,55 posto udjela u slovenskom Žitu te da zatvaranje te transakcije očekuje početkom listopada.

  • 140
  • 11
  • 0

Podravka je u utorak izvijestila da je dobila odobrenja nadležnih agencija za zaštitu tržišnog natjecanja za preuzimanje 51,55% udjela u slovenskom Žitu te da zatvaranje te transakcije očekuje početkom listopada.

Podravka je 21. travnja 2015. godine sklopila s konzorcijem prodavatelja ugovor o kupnji 183.386 dionica ljubljanske tvrtke Žito. Konzorcij prodavatelja čine Slovenski državni holding, Modra zavarovalnica, KD Kapital, KD Skladi, Adriatic Slovenica i NLB Skladi.

Većinske dionice Žita

Temeljem tog ugovora Podravka će steći većinski paket od 51,55% dionica Žita, po cijeni od 180,1 euro po dionici, odnosno za cjelokupan iznos od 33,027 milijuna eura.

Nakon što je zaprimila sva relevantna odobrenja nadležnih agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, Podravka ističe da sada može početi s ispunjavanjem preostalih ugovornih uvjeta potrebnih za stjecanje većinskog paketa Žita. Zatvaranje transakcije očekuje početkom listopada ove godine, navodi kompanija u svom priopćenju.

Podravka na tržištu Slovenije

Nakon završetka ove transakcije, Grupa Podravka svrstat će se u sam vrh prehrambene industrije na tržištu Slovenije, s ukupnim prihodom na godišnjoj razini od oko 900 milijuna kuna. Ukupni konsolidirani godišnji prihod Grupe Podravka nakon preuzimanja Žita iznosit će oko 4,5 milijardi kuna, navode iz Podravke.

Dionici Podravke oko 10,00 na Zagrebačkoj burzi cijena je bila u plusu više od 1%, na 327 kuna, a s prometom od 340.000 kuna treća je po likvidnosti.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Podravka Žito Dionice Prehrambena industrija Tržišno natjecanje Zagrebačka burza Cijena


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]