Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dokazana kvaliteta
  • 22.02.2023. 10:30

Oznaka "Dokazana kvaliteta" zatražena i za svinjsko meso, mlijeko i mliječne proizvode

Ovu oznaku trenutno koriste sektor voća, konzumnih jaja, povrća i meso peradi.

Foto: Depositphotos/Lihodeev
  • 1.291
  • 78
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je da je zaprimilo dva nova zahtjeva za priznavanje oznake "Dokazana kvaliteta" koji se odnose na sektore proizvodnje svinjskog mesa te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Podnositelji zahtjeva za svježe svinjsko meso su Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske i Hrvatska poljoprivredna komora, a za mlijeko i mliječne proizvode HPK.

"Svaka fizička ili pravna osoba koja ima pravni interes i koja ima sjedište ili prebivalište u Republici Hrvatskoj može u roku od 30 dana od dana objave ove Obavijesti podnijeti prigovor na podneseni Zahtjev sukladno članku 98. stavku 6. Zakona o poljoprivredi", navode u priopćenju.

Specifikaciju proizvoda za svježe svinjsko meso pronađite ovdje, za mlijeko i mliječne proizvode na ovom linku.

Kako navode iz Ministarstva, uspostavili su dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda "Dokazana kvaliteta" radi postizanja veće prepoznatljivosti i promocije domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda više kvalitete odnosno proizvode s posebnim karakteristikama unutar pojedinih sektora, između ostalih, mlijeka, mesa, voća, povrća, jaja, meda.

Osim informiranja potrošača o dodanoj vrijednosti proizvoda odnosno o tome da je upravo Hrvatska zemlja podrijetla glavnog sastojka te ujedno i zemlja gdje je taj proizvod proizveden ili prerađen, a ovaj sustav štiti i proizvođače od nepoštenih praksi.

Trenutno priznate oznake "Dokazana kvaliteta" odnose se na sektore voća, konzumnih jaja, povrća i mesa peradi, podsjetili su.


Tagovi

Dokazana kvaliteta Oznaka Ministarstvo poljorivrede Svinjsko meso Mlijeko Mliječni proizvodi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]