Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ViridisFarm
  • 23.04.2015. 13:15

Otvoren proizvodni pogon prirodnih minerala

Jučer je svečano otvoren proizvodni pogon "ViridisFarm Istra" vrijedan 4,9milijuna kuna.

  • 960
  • 41
  • 0

Jučer, 22.04.2015. godine, uz nazočnost pomoćnika ministra poljoprivrede Zorana Vasića, župana istarske županije Valtera Flege, načelnika općine Kršan Valdija Runka te Milana Antolovića, predsjednika Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, svečano otvoren proizvodni pogon ViridisFarm Istra tvrtke ViridisFarm-AS d.o.o.

Prigodno uz Dan planeta Zemlje, uz potporu Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre i agencije Hamag-Bicro, otvoren je pogon za proizvodnju prirodnih minerala kao dodataka ishrani u poljoprivredi i stočarstvu temeljenih na jedinstvenoj VAM tehnologiji (Vibro aktivirani minerali).

Ideja i tehnologija su rezultat dvadesetogodišnjeg istraživanja i rada Mirsada Sadikovića, a izvrsni rezultati potvrđeni su brojnim istraživanjima i studijama koji su dokazali pozitivno djelovanje mikroniziranih i aktiviranih čestica. Proizvodni pogon otvoren je u poslovnoj zoni Potpićan u Istri te je potpomognut od strane Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre u vrijednosti od 4,9 milijuna kuna.

Proizvodnji pogon prirodnih minerala

Otvaranje proizvodnog pogona

"S obzirom na iskustvo Mirsada Sadikovića u cilju unapređenja poljoprivredne porizvodnje na ekološkim principima rekao bih da smo, u suradnji s državnom agencijom HAMAG-BICRO, prepoznali vrijednost projekta i odlučili dati potporu da se on relizira u Istri", istaknuo je Milan Antolović, predsjednik Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, te dodao:"Želja nam je da se, ne samo u Istri i cijeloj Hrvatskoj već i u regiji, realizira i zaživi projekt koji je novitet za ovo područje i stoga sam više nego zadovoljan što je ovaj objekt otvoren i što su na vrijeme pribavljeni svi potrebni atesti i uporabne dozvole za njegovu realizaciju i prodaju na europskom i svjetskom tržištu".

Zdrava Hrana za Zdravlje ljudi

"Zadnjih 40 godina bavim se zdravljem životinja i biljaka, a posljednjih 20 godina intezivno sam radio na istraživanjima s ciljem poboljšanja kvalitete uzgoja zdrave hrane kako bi ona bila što manje izmijenjena u svom procesu proizvodnje jer svu tu hranu u konačnici kozumiramo mi ljudi. Ovaj se projekt zato i realizira pod sloganom Zdrava Hrana za Zdravlje ljudi. Stare tehnologije i razni kemijski dodaci od pesticida do poboljšivača rasta priodonijeli su povećanoj proizvodnji hrane, no također ostavljaju u njoj i brojne rezidue odnosno kemijske ostatke koji imaju posljedice i na ljudski organizam", istaknuo je Sadiković te dodao

Nives Čanović

"Inovativna tehnologija Vibro aktiviranih minerala temeljena na aktiviranim i mikroniziranim česticama, jedinstvena je u svijetu i kao dodatak prehrani životinja u tovu omogućava detoksikaciju organizma, jača imunitet, stimulira apetit i enzime antioksidacije. Kada se folijarno šprica po biljkama, veže teške metale iz zemlje, poboljašava i podiže imunitet biljke od klijanja do berbe, pogoduje poboljšanju vrijednosti tla, produljuje rok trajanja ploda, a to su samo neke od vrijednosti ovog proizvoda. U konačnici, ono što dolazi na naš obiteljski stol za vrijeme objeda biti će zdravije i kvalitetnije, a samim time pozitivno će djelovati na naše zdravlje i zdravlje naše obitelji - jer i hrana je lijek".

Minerali za prehranu životinja i biljaka

VAM tehnologija (Vibro aktivirani minerali) u ovoj fazi proizvodnje biti će namijenjeni kako dodatak prehrani u stočarstvu i kao folijarna prihrana pri uzgoju poljoprivrednih kultura. Ovisno o vrsti kultura ili životinja, rade se i specijalni miksevi prilagođeni potrebama proizvođača.

Korištenjim VAM tehnologije, proizvođači u Hrvatskoj mogu stvoriti potpuno novi brand prehrambenih kultura (voća i povrća) ili bilo kojeg mesnog proizvoda temeljenog na zdravim principima uzgoja, bez povećanja cijene koštanja uzgoja. Jer upravo korištenjem VAM tehnologije ostvaruju se brojne uštede, a dobiva se zdravija hrana koju proizvođač može certificirati kao eko ili organski proizvod.


Fotoprilog


Tagovi

ViridisFarm Istra Proizvodni pogon HAMAG-BICRO Ekološki principi Dan planeta zemlje Mirsad Sadiković Valter Flega Zoran Vasić Prirodni minerali Zdrava hrana Aktivirani minerali Imunitet Detoksikacija VAM tehnologija Folijarna prihrana Stoč

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer