Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kandit Osijek
  • 29.12.2015. 11:25

Novi kolektivni ugovor za kraj uspješne godine

Predstavnici uprave osječkog Kandita te sindikata PPDIV-a i HUP-a, potpisali su novi kolektivni ugovor.

Foto: Kandit d.o.o.
  • 297
  • 95
  • 0

Poslovna 2015. godina za osječki Kandit d.o.o. bila je izuzetno uspješna. U novoj tvornici, vrijednoj više od 185 milijuna kuna, ove je godine proizvedeno 8.800 tona različitih slatkih proizvoda i ostvaren je prihod od 252 milijuna kuna, što je za 30% više nego u 2014. Ove godine je u Kanditu realizirano nekoliko važnih projekata, a rezultat je više od 80 novih i inoviranih proizvoda, koje su prihvatili potrošači u Hrvatskoj i drugim zemljama regije.

Daljnja zaštita prava radnika

Sam kraj 2015. godine, Kandit dočekuje i s novim kolektivnim ugovorom. Njegove odredbe vrijedit će tri godine i počet će se primjenjivati od 01. siječnja 2016. Za Kandit d.o.o. potpisali su ga članovi Uprave Dajana Mrčela i Gordan Glavaš, u ime Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske, sindikalne podružnice Kandit Osijek, glavna sindikalna povjerenica i punomoćnica Brigita Strujić, a u ime Hrvatske udruge sindikata, regionalnog sindikata zaposlenih Klas, njegova predsjednica Slađana Marić.

Odredbe novog kolektivnog ugovora zadržavaju stečena prava radnika Kandita koja se odnose na odmore i dopuste, na materijalna prava radnika kao što su naknade plaća, otpremnine, darovi djeci, božićnice, potpore i troškovi prijevoza.

Povećanje plaća od ožujka 2016.

Ugovoreni su i način te utvrđena osnovica obračuna plaće. Novim načinom obračuna i uz primjenu nove liste koeficijenata, koja je također usuglašena između socijalnih partnera, povećat će se ukupna masa plaća za oko 600.000 kuna na godinu, a primjena toga očekuje se od ožujka 2016. godine.

"Postizanje sporazuma i potpisivanje ovoga novog kolektivnog ugovora odraz je kvalitetnog socijalnog dijaloga i međusobnog poštovanja socijalnih partnera. Također, obje strane su uvažile poslovne rezultate Kandita i potrebu za osiguravanjem socijalne sigurnosti radnika", poručili su potpisnici ugovora.

Foto: Kandit d.o.o.


Tagovi

Kandit d.o.o. Kolektivni ugovor Dajana Mrčela Gordan Glavaš Brigita Strujić Slađana Marić Sindikat Klas PPDIV HUP Radnička prava


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako milo gleda i kako je prekrasan! 🥰