Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zagrebačka pivovara
  • 11.09.2015. 14:00

Novi distributivni centar vrijedan 38 mil. kuna

Zagrebačka pivovara je odličan primjer rasta te razvoja poslovanja i u proteklom razdoblju, koje je bilo prepuno izazova za većinu domaćih kompanija

Foto: depositphotos.com/Wawebreakmedia
  • 181
  • 13
  • 0

Zagrebačka pivovara u petak je u Zaprešiću otvorila svoj novi logistički, distributivni i komercijalni centar, investiciju vrijednu 38 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Sergey Yeskov istaknuo je kako tom investicijom nastavljaju s daljnjim ulaganjima u razvoj poslovanja i proizvoda.

"Dokaz tome je činjenica da smo prošle godine u kapitalne projekte, kao što je i novi centar u Zaprešiću, uložili oko 114 milijuna kuna, od čega 38 milijuna kuna u ovaj objekt, dok su kapitalna ulaganja Zagrebačke pivovare u posljednjih deset godina iznosila više od 780 milijuna kuna", kazao je Yeskov, dodajući kako i ovim ulaganjem podržavaju rast hrvatskog gospodarstva i žele to raditi i dalje.

Poziv stranim investitorima

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak također ističe kako ovakvi projekti potiču daljnji razvoj investicijskog okruženja u Hrvatskoj. Zagrebačka pivovara je odličan primjer rasta te razvoja poslovanja i u proteklom razdoblju, koje je bilo prepuno izazova za većinu domaćih kompanija. Potvrđuje se da se odluka stranaca, poput kanadskih vlasnika Zagrebačke pivovare, da investiraju u Hrvatsku, kupe tvornicu, nadograde i naprave logistiku, isplati, kazao je.

Potvrda stranim investitorima da se isplati doći u Hrvatsku!

"Dobit će partnera u gradu, u županiji i u državi, biti će bolji i brži s izgradnjom ovakvih centara nego u drugim europskim zemljama. To je potvrda da se isplati doći u Hrvatsku. Takvih primjera do sada u Hrvatskoj nismo imali puno, ali smo ih imali", rekao je Vrdoljak te kao primjer spomenuo i vlasnika Plive, izraelsku Tevu.

Izgradnja u rekordnom roku

Direktor logistike i planiranja Molson Coorsa za središnju Europu Nenad Banjac kazao je kako je novi distributivno-komercijalni centar Zagrebačke pivovare jedan od najfunkcionalnijih centara kompanija u sklopu industrije robe široke potrošnje na hrvatskom tržištu.

Centar je napravljen u rekordnom roku, od osam mjeseci, čime se promijenila slika da je u Hrvatskoj teško investirati i da postoje zapreke za strane investicije, rekao je Banjac, dodajući kako su sve dozvole izdane u zakonskom roku, zaslugom dobre suradnje s lokalnom upravom te se nada se da će ta promijenjena slika prenijeti i dalje. U funkcionalnom smislu, cijelo područje logistike i distribucije Zagrebačke pivovare bit će centralizirano na jednom mjestu prema najsuvremenijim standardima, što će pridonijeti bržem i učinkovitijem poslovanju, rekao je.

Zagrebačka je pivovara novi centar izgradila na vlastitom zemljištu, na jednom mjestu, na površini od 43.128 četvornih metara, objedinila je poslove logistike i distribucije te nadomješta manjak skladišnih kapaciteta na glavnom mjestu proizvodnje.

Inače, Zagrebačka pivovara je od 2012. u vlasništvu Molson Coorsa, jedne od vodećih pivarskih industrija u svijetu.

Foto: depositphotos.com/Wawebreakmedia


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Zagrebačka pivovara Sergey Yeskov Ivan Vrdoljak Nenad Banjac Molson Coors Distributivni centar


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.