Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kravlji sir
  • 25.02.2014. 13:15

Nova robna marka "ZG sirek"

Ugovor za proizvodnju i prodaju zagrebačkog friškog kravljeg sira "ZG sirek" dobilo je šest gospodarstava

Foto: freedigitalphotos.com
  • 198
  • 14
  • 0

Ovih dana na zagrebačkoj tržnici Utrine predstavljena je nova robna marka "Zagrebački friški kravlji sir - ZG sirek". Ugovor za proizvodnju i prodaju autentičnog ZG sireka pripao je šest gospodarstava iz Zagreba i Zagrebačke županije.

Svečanosti uručenja ugovora proizvođačima, o pravu korištenja jamstvenog žiga Zagrebački friški kravlji sir, prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je istaknuo da će taj projekt poboljšati prodaju sira na tržnicama.

Prvih šest certificiranih proizvođača 'ZG sirek' će prodavati na tržnicama Utrine, Špansko, Dubrava i Jarun, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk. Dodao je da će ih građani prepoznati po oznaci na njihovoj pregači, vitrini i vrećici, a 'ZG sirek' moći će naručiti i telefonom.

Rekao je da je Zagreb u suradnji sa Udrugom ZG sirek prije nekoliko godina pokrenuo akciju zaštite robne marke "Zagrebački svježi kravlji sirek - ZG sirek", autohtonog zagrebačkog proizvoda koji ima stoljetnu tradiciju. Ideja za taj projekt nastala je zbog velikog broja kumica koje prodaju sir i vrhnje na tržnicama te zaštite robne marke. Tada je bilo 150 kumica, a danas ih je 167.

Zavod za zaštitu intelektualnog vlasništva donio je rješenje kojim je Udruga malih sirara grada Zagreba postala vlasnikom robne marke. Krajem siječnja zaključeno je prvih šest ugovora s proizvođačima svježeg kravljeg sira iz Zagreba i Zagrebačke županije.

"Cilj projekta 2010. bio je da 15 gospodarstava s područja Zagreba uvede robnu marku. Ostvarili smo prvu trećinu, no kako projekt traje do 2015. vjerujemo da će današnja promocija biti poticaj da se i drugi proizvođači odluče unaprijediti svoju proizvodnju. Naš 'ZG sirek' isti je onaj tradicionalni autohtoni proizvod kakav volimo i poznajemo, no od danas postaje moderniji, sigurniji i dostupniji potrošaču", istaknuo je Tuk na predstavljanju sira.

Foto: freedigitalphotos.com


Tagovi

ZG sirek Kravlji sir Milan Bandić Emil Tuk Zagreb Utrine Špansko Dubrava Jarun


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]