Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grupa Vindija
  • 31.03.2023. 08:45
  • Varaždinska, Varaždin

Nova potvrda kvalitete: Piletina Cekin dobila certifikat "Proizvedeno bez upotrebe antibiotika"

Vodeća domaća peradarska kompanija Koka d.d. koja posluje u sastavu Grupe Vindija, jedna je od prvih hrvatskih prehrambenih tvrtki s tom potvrdom kvalitete.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
  • 2.108
  • 134
  • 0

Tvrtka Koka dobila je certifikat "Proizvedeno bez upotrebe antibiotika“ za svoj brend proizvoda Cekin. 

Time je ujedno ova vodeća domaća peradarska kompanija koja posluje u sastavu Grupe Vindija, jedna od prvih hrvatskih prehrambenih tvrtki s tom potvrdom kvalitete, koju dodjeljuje certifikacijska kuća DNV Adriatica d.o.o. na temelju STP 80 specifikacije za uzgoj bez antibiotika. 

"Antibiotik free' certifikat od sada će nositi 49 različitih proizvoda svježeg mesa brenda Cekin među kojima su dobro poznati klasici poput cijelih pilića i ostali proizvodi iz rasjeka", napominju iz tvrtke. 

Kako pojašnjavaju, proizvod koji se certificira kao takav mora se jasno identificirati u cijelom lancu proizvodnje, koji počinje na farmi, a proteže se kroz hranibu peradi te brigu o zdravlju pilića pa sve do prerađivačkih procesa, kontrole i pakiranja. Pritom je, kažu, jedan od najvažnijih čimbenika upravo sama hranidba koja utječe na sastav mesa i proizvoda, kao i vrlo rigorozno kontrolirana i provođena tehnologija na samim farmama.

Integrirana peradarska proizvodnja 

Ujedno, riječ je o pomnoj kontroli procesa ispitivanja i identifikacije te samoj kontroli mjerne opreme, kao i rukovanju, pakiranju, skladištenju i dostavi.

Tvrtka je dobila novo priznanje za kvalitetu (Foto: Koka d.d.)

"Besprijekorna kvaliteta proizvoda i briga o dobrobiti i zdravlju potrošača za nas je apsolutni prioritet. Stoga svakodnevno na razini cijele Grupe pomičemo granice u procesima uzgoja, kontrole, pakiranja i označavanja naših proizvoda, a sve s ciljem osiguravanja beskompromisne pouzdanosti koja nas na domaćem tržištu i čini sinonimom za kvalitetu te vodećom prehrambenom industrijom“, ističe Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave tvrtke Koka d.d.

Kaže i da ispunjavanje svih strogih kriterija, zahvaljuju prije svega proizvodnom procesu koji je organiziran kao integrirana peradarska proizvodnja od uzgoja matičnih jata kokoši nesilica za proizvodnju rasplodnih jaja, valionice jednodnevnih pilića, tova brojlera, vlastite veterinarske službe i laboratorija, tvornice stočne hrane Blagodar do industrije mesa i proizvodnje finalnih proizvoda od mesa peradi.

"Zahvaljujući takvom lancu proizvodnje i distribucije, Cekin proizvodi stižu na police trgovina diljem Hrvatske u roku od maksimalno 24 sata", naglašavaju iz tvrtke. 

Ponosni nositelji niza priznanja i certifikata 

Uz nedavni certifikat "Dokazana kvaliteta Hrvatska“ i sada dodijeljen "Proizvedeno bez upotrebe antibiotika“, jedina u Hrvatskoj ima vlastiti znak "5 HR“ koji dokazuje da se svih pet faza integrirane peradarske proizvodnje provodi u Hrvatskoj. Uz to, Cekin piletina nositelj je znaka "Meso hrvatskih farmi – rođeno i uzgojeno u RH“ koji izdaje HAPIH za izvorno hrvatske proizvode dokumentirane sljedivosti od polja do stola.

Od 2021. godine nositelj su žiga za nacionalni projekt Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo "Živjeti zdravo“ kojim se potrošači informiraju o tome da proizvodi imaju nutritivni sastav preporučljiv za pravilnu prehranu.

'Antibiotik free' certifikat od sada će nositi 49 različitih proizvoda svježeg mesa

Proces proizvodnje u tvrtki usklađen je s važećim propisima RH i EU-a te je certificiran svim relevantnim standardima sigurnosti i kvalitete (SSOP, HACCP, HALAL, KOSHER, IFS i BRCGS, AOECS gluten free te područje upravljanja kvalitetom kroz ISO 9001).

"Sva navedena priznanja i certifikati kvalitete rezultat su najstrožih provjera akreditiranih laboratorija iz RH i EU-a te na čelu s posljednjim predstavljaju rezultat dugogodišnje brige o hranidbi i zdravlju životinja, kao i dosljednosti načelu od polja do stola, a briga za zdravlje životinja briga je za zdravlje ljudi", zaključuju. 


Tagovi

Koka d.d. Grupa Vindija Cekin Proizedeno bez antibiotika Antibiotik free Uzgoj peradi Stjepan Sabljak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]