Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 04.11.2019. 07:30

Niže cijene sira u rujnu, pala i cijena maslaca

Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je podatke o veleprodajnim i maloprodajnim cijenama mliječnih proizvoda u rujnu. 

Foto: Pixabay/Morana T
  • 485
  • 31
  • 0

Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je podatke o veleprodajnim i maloprodajnim cijenama mliječnih proizvoda u rujnu. 

Kako navode, značajni pad prosječnih veleprodajnih cijena mliječnih proizvoda u rujnu 2019.god. u odnosu na kolovoz zabilježen je kod sira u tipu trapista, za 16,5 %, dok su cijene ostalih sireva i maslaca bile tek neznatno niže, za 1,5 - 3,3 %.

"Prosječna cijena polutvrdog sira u tipu edama nije se mijenjala. U odnosu na lanjske cijene neznatan porast evidentiran je kod sireva u tipu gaude i edama, za 2,3 odnosno 3,6 %, a značajno niže cijene zabilježene su kod sira trapista (10,1%) i maslaca 250g (8,6%).

U odnosu na prethodni mjesec neznatno više prosječne maloprodajne cijene u rujnu 2019. god. zabilježene su kod maslaca 250 g i polumasnog svježeg sira za 2 %, te sira u tipu edama, za 1%, dok se cijene ostalih polutvrdih sireva nisu mijenjale. U odnosu na rujan lanjske godine maloprodajne cijene svih vrsta polutvrdih sireva bile su niže za 2,0-8,0 %, a cijene maslaca 250 gr za 4%", navodi TISUP. 

Porast otkupne cijene mlijeka u rujnu

Podsjećamo, Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi (TISUP) objavio je podatke o cijenama voća i povrća u rujnu u prodavaonicama, na tržnicama i veletržnica, ali i stanje otkupne cijene mlijeka, u Hrvatskoj i na razini EU.


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

Mliječni proizvodi Sir Maslac TISUP Cijene


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs