Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kraš
  • 31.10.2015. 13:45

Neto dobit Kraš Grupe 727 tisuća kuna

Kraš Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 727 tisuća kuna kuna, što je pad prema istom razdoblju lani kada je iznosila 4,5 milijuna kuna.

  • 153
  • 28
  • 0

Kraš Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 727 tisuća kuna kuna, što je pad prema istom razdoblju lani kada je iznosila 4,5 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća objavljenog u petak na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni konsolidirani prihodi Kraš Grupe ostvareni su u iznosu od 682,8 milijuna kuna, što je za 16,4 milijuna kuna ili 2,4 posto više nego u istom razdoblju lani. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji iznose 669,6 milijuna kuna od čega se na prihode s domaćeg tržišta odnosi 367,2 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu iznose 302,4 milijuna kuna.

Rast cijena koštuničavog voća i sirovina

Ukupni konsolidirani rashodi Kraš Grupe su iznosili 680,9 milijuna kuna i veći su za 3,2%. Na povećanje rashoda najveći je utjecaj imao rast nabavnih cijena osnovnih sirovina, posebno cijena kakaovca i prerađevina od kakaovca i to za oko 20% te visokog rasta cijena koštuničavog voća, lješnjaka i badema.

Kraš Grupa u prvih devet mjeseci ove godine, nakon pokrića ukupnih rashoda poslovanja, ostvarila dobit prije oporezivanja od 1,9 milijuna kuna, dok neto dobit grupe iznosi 727 tisuća kuna.

Povećan izvoz na prekomorska tržišta

U izvješću se navodi kako su nastavljene aktivnosti na jačanju tržišnog pozicioniranja brandova kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Uz povećane marketinške aktivnosti i ulaganja u tržište ostvareno je povećanje količinskog obujma prodaje od 2,7%. U prvih je devet mjeseci povećan izvoz na prekomorska tržišta - Saudijske Arabije i SAD-a kao i na tržišta Austrije, Švedske, Slovenije i Srbije.

Sukladno planovima i strategiji daljnjeg razvoja tijekom ove godine se realiziraju značajniji investicijski projekti modernizacije proizvodnih pogona u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Kraš Rashodi Prihodi Financijsko izvješće Prihodi Porezi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]