Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dukat
  • 31.10.2015. 09:45

Neto dobit Dukata 73,4 milijuna kuna

Neto dobit Dukata u odnosu na isto razdoblje lani povećana je za 60,4 milijuna kuna.

  • 191
  • 41
  • 0

Dukat je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s neto dobiti od 73,4 milijuna kuna, dok neto dobit cijele Dukat grupe iznosi 101 milijun kuna, podaci su iz financijskih izvješća Dukata objavljenih u petak na Zagrebačkoj burzi.

Neto dobit Dukata u odnosu na isto razdoblje lani povećana je za 60,4 milijuna kuna, od kojih su 28,4 milijuna kuna rezultat povećanja financijskih prihoda zbog povlačenja zadržane dobiti iz povezanih poduzeća, navodi se u izvješću.

Povećani prihodi od izvoza

Neto dobit Grupe povećana je za 70,3 milijuna kuna. Poslovni prihodi matične kompanije, Dukata d.d u prvih su devet mjeseci povećani za 0,1%, na 1,2 milijarde kuna, dok su poslovni rashodi smanjeni za 2,5%, na 1,2 milijarde kuna.

Prema podacima iz izvješća, prihodi od prodaje pali su za 0,3%, na 1,23 milijarde kuna. Pritom su prihodi od prodaje na domaćem tržištu, koji čine 90,1% ukupnih prihoda od prodaje, pali za 1,9%, na 1,1 milijardu kuna, dok su prihodi od izvoza povećani za 16,7%, na 121,6 milijuna kuna.

Negativni gospodaraski trendovi

Iz Dukata navode kako su se tijekom prvih devet mjeseci nastavili negativni gospodarski i sektorski trendovi. Istovremeno, razdoblje je obilježeno nastavkom dugogodišnjih aktivnosti poslovodstva u dijelu optimizacije poslovnih procesa i troškova poslovanja te povećanja efikasnosti na svim razinama.

Grupa Dukat je ostvarila prihode od prodaje u iznosu od 2,56 milijarde kuna, što je za 3,4% manje nego u prvih devet mjeseci prošle godine. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 1,08 milijardi kuna i manji su za 4,6%, a manji su i prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima, za 2,6%, na 1,47 milijardi kuna. Grupu Dukat čine matično društvo Dukat d.d. te 13 povezanih društava sa sjedištima u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji, Kosovu i Bugarskoj.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Dukat Neto dobit Gospodarski trendovi Trendovi Izvoz


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."