Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zimske olimpijske igre 2018
  • 09.02.2018. 18:00

Naručili 1.500 jaja, dobili 10 puta više

Glavni kuhar norveškog tima naručio je od od lokalnog korejskog dobavljača 1.500 komada jaja. Koristio je Google prevoditelj pa je došlo do velikog nesporazuma.

  • 797
  • 67
  • 0

Poznato je da profesionalni sportaši troše puno kalorija, posebno proteina i masti. Poseban režim prehrane potreban je u slučaju važnih natjecanja, kao što su olimpijske igre. Namirnica koja predstavlja superhranu, bogatu mastima i proteinima je dobro staro jaje. 

Sjetimo se samo Michaela Phelpsa koji je još 2008. godine samo za doručak pojeo ti sendviča s prženim jajima uz omlet od pet jaja. Dakle, razumljivo je da olimpijski tim može naručiti nevjerojatnu količinu jaja kako bi bio spreman za sve napore koje ga čekaju. 

No, norveški olimpijski tim koji sudjeluje u Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u Južnoj Koreji koje započinju sutra, 10. veljače, otišao je predaleko, navodi aftenposten

Glavni kuhar norveškog tima pokušao je naručiti 1.500 jaja za 109 sportaša koji predstavljaju Norvešku, no, koristio je Google prevoditelj kako bi naručio pošiljku od korejskog dobavljača. Pa ga je Google Translate zeznuo. I to za 13.500 komada jaja. Naime, umjesto 1.500, naručio je 15.000 komada jaja. Možemo samo zamisliti izraz njegova lica kada je takva pošiljka došla. 

"Samo smo ih gledali kako unose jaja. Nije bilo kraja", priča glavni šef kuhinje Johanson pojasnivši kako namirnice dobiju svaka četiri dana, no kada su u pitanju jaja, lakše ih je kupiti od lokalaca. 

Srećom, dobavljač je imao razumijevanja pa je tim uspio vratiti 13.500 komada jaja viška. Johanson je otkrio da na listi najdraže hrane njegova tima losos zauzima prvo mjesto, a u kombinaciji s jajima sigurno će im dati dovoljno energije za naporno natjecanje. 

Foto: Twitter/Trønder-Avisa


 


Tagovi

Zimske olimpijske igre 2018 Jaja Superhrana


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.