Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaražene naranče
  • 12.02.2016. 22:00

Naranče iz Libije zaražene HIV-om?

Nema razloga za paniku, samo za povećani oprez. Je li moguće da iz Libije dolaze naranče u koje je ubrizgana zaražena krv?

Foto: pixabay.com
  • 30.540
  • 3.888
  • 0

Internetom se već duže vrijeme širi vijest o voću, posebno bananama i narančama zaraženim virusom HIV-a.

Gdje je i kako je vijest krenula, nije nam poznato, no mnogi su je, kada se prošle godine u veljači proširila- prozvali lažnom. Prvi razlog je što se virus HIV-a deaktivira kada nije u živom domaćinu, a teško da bi mogao preživjeti nekoliko sati u naranči ili banani dok ne stigne do odredišta, koje je pretpostavljamo - trgovački lanac.

Nema razloga za paniku!

Stručnjaci kažu da ukoliko se takva situacija i dogodi, nema opasnosti od zaraze ukoliko osoba i pojede zaraženo voće, osim ako ne postoji direktan kontakt s krvlju domaćina (porezotine, ogrebotine sluznice). U probavnom sustavu čovjeka virus HIV-a biva uništen.

Uredništvo Agrokluba je iz provjerenih izvora primilo vijest da su carinski inspektori u jednom šleperu na graničnom prijelazu nepoznate lokacije pronašli upravo ovakve naranče koje navodno dolaze iz Libije te bi ovim putem htjeli ukazati na povećani oprez potrošača. Podsjećamo, nema razloga za paniku, no ipak je bolje spriječiti nego liječiti. Možda nam ovo može poslužiti kao jedan dodatni razlog za kupnju domaćih proizvoda sa sela.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Zaražene naranče HIV Libija Granica Šleperi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]