Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište šećera
  • 19.07.2017. 09:00

Nakon mesa i mlijeka, pod nadzorom i tržište šećera

Europska unija pokrenula je i treći promatrački centar tzv. opservatorij tržišta šećera. Već su osnovani za meso i mlijeko, a uskoro će i za usjeve.

Foto: Bigstckphoto/nata_zhekova
  • 1.770
  • 114
  • 0

Europska unija pokrenula je i treći promatrački centar tzv. opservatorij tržišta šećera. Održan je i prvi sastanak stručnjaka za šećer i dužnosnika iz Odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije.

Šećer je najnoviji proizvod koji će imati koristi od opservatorija, nakon mlijeka i mesa, a uskoro će biti pokrenut i četvrti promatrački centar koji će pokrivati usjeve. Povjerenik za poljoprivedu EU Phil Hogan najavio je donošenje novih dvaju promatračkih centara ranije ove godine kako bi pomogao poljoprivrednom sektoru EU da bolje pokuša riješiti volatilnost tržišta te analizira i pročita tržišne signale i u konačnici pomogao proizvođačima.

Opservatorij ima za cilj pružiti transparentnost tržišta šećera u EU dijeljenjem podataka tržišta i pravodobnim kratkoročnim analizama stanja. Stručna skupina koja se sastoji od 14 organizacija koje rade u opskrbnom lancu šećera i zaslađivača, kao i dužnosnici EU, sastat će se najmanje dva puta godišnje kako bi pružili prve informacije o stanju na tržištu EU.

Foto: Bigstckphoto/nata_zhekova


Izvori

AgPress


Tagovi

Promatrački centar Šećer Phil Hogan


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.