Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječni proizvodi
  • 13.09.2020. 07:30
  • Kina

Nakon 11 godina u Kini ponovno vjeruju lokalnim mljekarima

Stopa pritužbi na mliječne proizvode u EU je u 2018. godini bila 2,39% dok je u Kini iznosila samo 0,22%.

Foto: Depositphotos/ChinaImages
  • 87
  • 11
  • 0

Nakon što je melamin 2008. godine pronađen u dječjoj hrani, potrošači iz Kine su se okrenuli stranim proizvođačima mlijeka i mliječnih proizvoda za koje su vjerovali da su sigurniji. No, prema ondašnjem Ministarstvu poljoprivrede ta se praksa promijenila. 

Prema najnovijim rezultatima istraživanja državnog instituta za prehranu, koji su predstavljeni na konferenciji Nacionalnog saveza za mliječne znanosti i tehnološke inovacije u Pekingu krajem kolovoza, potrošači preferiraju domaće kada je riječ o mliječnim proizvodima. Od svih ispitanika, njih 47,6% reklo je da bira dobro poznate domaće robne marke, za njih 43,7% su važni certificirani proizvodi, a samo 5% je odabralo uvoznu robu.

Prema istraživanjima ministarstva, oko tri četvrtine stanovnika Kine vjeruje da su domaći mliječni proizvodi vrlo ili relativno sigurni te da su kvaliteta i pouzdanost bolji od uvoznih.

Pa di baš s mlijekom u Kinu, ima ih ko Rusa

Prema brojkama koje su kineski laboratoriji objavili za kvalitetu sirovog mlijeka u 2019. godini, povjerenje stanovništva u lokalne proizvode je opravdano. 

Nije zabilježen slučaj kontaminacije melaminom 11 godina

S prosjekom od 275.000 somatskih stanica po mililitru i 99.000 CFU/ml mikroorganizama, postignuti su standardi Europske unije, navodi topagrar

Kina vrlo strogo prati kvalitetu mlijeka, a broj žalbi je vrlo mali. Prema podacima Državne uprave za hranu i lijekove, stopa pritužbi na svu hranu u toj zemlji u 2019. godini je iznosila 2,27%, a kontaminacija dječje hrane melaminom nije utvrđena već 11 godina.

Sveukupno, nije bilo pritužbi u 99,79% uzoraka tijekom ispitivanja dječje hrane, a 100% kada je riječ o domaćim tvrtkama. Suprotno tome, nepoželjne tvari pronađene su u 0,78% istraga u uvoznim proizvodima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Novog Zelanda, Španjolske i Australije.

Tamošnje Ministarstvo poljoprivrede također je naglasilo da je stopa pritužbi na mliječne proizvode u EU 2018. bila 2,39% dok je u Kini iznosila samo 0,22%.


Tagovi

Kina Mlijeko Mliječni proizvodi Melamin


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?