Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Salmonela
  • 19.11.2016. 19:00

Na testu pao i pureći hamburger sa ružmarinom

Povlačenje i opoziv još jednog proizvoda - Pureći hamburger sa ružmarinom, ovoga puta iz Plodina.

  • 4.860
  • 638
  • 0

Dana 15.11.2016. godine u sklopu pojačanih kontrola hrane životinjskog podrijetla provedena je službena kontrola veterinarske inspekcije u objektu Plodine d.d. - LDC-SVJEŽE MESO, odobrenog broja 3356, na adresi Industrijska zona R-29, Kukuljanovo.

Prema informaciji zaprimljenoj dana 19.11.2016. od strane veterinarske inspekcije, postoji osnovana sumnja da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom, LOT broja L 05172876, bar koda 8008110001421, roka valjanosti do 22.11.2016. godine, proizvođača AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 - 37036 S Martino B.A. (VR), Italija, sadrži bakteriju Salmonella spp. Predmetni proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

U Veterinarskom zavodu u Rijeci laboratorijski nalaz je potvrdio Salmonellu u proizvodu Pureći hamburger sa ružmarinom. Na osnovi obavijesti koja je proslijeđena javnosti u vezi sumnje da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom sadrži bakteriju Salmonella spp., trgovački lanci Spar i Kaufland su prijavili da su isti proizvod imali u svojim maloprodajnim objektima te su ga povukli iz prodaje.

Momentalno povlačenje s tržišta

Ovim putem Ministarstvo poljoprivrede obavještava i sve trgovačke lance da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga odmah povuku s tržišta i o tome žurno izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr). Slike spornog artikla nalaze se u prilogu ove obavijesti (i dolje ispod teksta).

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla - jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.

Dodatni podaci o proizvodu:

  • Proizvođač: AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 - 37036 S Martino B.A. (VR), Italija,
  • Stavlja na tržište: PLODINE d.d, Ružićeva 29, Rijeka
  • Zemlja podrijetla: Italija

Tagovi

Salmonela Pureći hamburger


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."