Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni proizvodi
  • 27.08.2021. 16:00

Na snagu stupa Pravilnik o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima

Pravilnik propisuje proizvode koji su od vitalnog značenja za održivost poljoprivrede poput mlijeko i mliječni proizvodi, svježe goveđe/teleće, svinjsko i meso peradi, svježe voće i povrće, brašno i kruh, šećer, biljna ulja u prehrani.

Foto: Vedran Stapić
  • 640
  • 214
  • 0

Od 2. rujna na snagu stupa Pravilnik o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, pokvarljivim te proizvodno i tržišno osjetljivim poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima (NN 93/2021), obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Pravilnik propisuje proizvode koji su od vitalnog značenja za održivost poljoprivrede kao što su mlijeko i mliječni proizvodi, svježe goveđe/teleće, svinjsko i meso peradi, svježe voće i povrće, brašno i kruh, šećer, biljna ulja u prehrani.

Nadalje, uvode se i nepoštene trgovačke prakse prodaje tih proizvoda ispod krajnje prodajne cijene, kao i prodaje po cijeni koja je za krajnjeg potrošača niža za više od 34 posto od krajnje prodajne cijene.

Ovime je, naime, ispunjena obveza donošenja podzakonskog akta, obzirom da Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (NN, 52/21) stupa na snagu 1. rujna ove godine.


Tagovi

Pravilnik Osjetljivi proizvodi Pokvarljivi proizvodi Nepoštena trgovačka praksa


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Gori Bruxelles. Poljoprivrednici su s 1.300 traktora blokirali ceste grada, na zgradu Europskog parlamenta bacaju jaja i kamenje, pale gume, bacaju vatromet. Manje skupine pokušale su srušiti barijere podignute ispred parlamenta u blizini k... Više [+]