Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatski proizvod
  • 23.10.2013. 12:53

Može li hrvatski proizvod uspjeti?

U Vinkovcima je održan okrugli stol na temu "Rizici u proizvodnji tradicionalnih proizvoda od mesa u OPG-ima", na kojem su uz hrvatske proizvođače, sudjelovali gosti iz Velike Britanije, Italije, Bugarske, Nizozemske, Španjolske, Čilea

  • 395
  • 19
  • 0

U organizaciji britanske i hrvatske veterinarske komore, u Vinkovcima je održan okrugli stol na temu "Rizici u proizvodnji tradicionalnih proizvoda od mesa u OPG-ima", na kojem su uz hrvatske proizvođače, sudjelovali gosti iz Velike Britanije, Italije, Bugarske, Nizozemske, Španjolske, Čilea i drugih zemalja.

Razmijenili su iskustva te se međusobno upoznali s problematikom u proizvodnji mesa u pojedinim zemljama. Domaći proizvođači upoznali su kolege iz europskih zemalja s načinom proizvodnje u slavonskim OPG-ovima, trenutačnim stanjem u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina te problemima u proizvodnji i drugim poteškoćama s kojima se svakodnevno susreću. Najveći problem u proizvodnji sirovine, tvrde za Glas Slavonije, je to da su se nestabilnosti na tržištu hrane izuzetno negativno odrazili na proizvodnju svinja u Hrvatskoj.

Sudionici iz Velike Britanije i Italije hrvatske kolege upoznali su s iskustvima u tradicionalnoj proizvodnji hrane u Velikoj Britaniji te talijanskim pristupom u komunikaciji s malim proizvođačima. Osvrnuli su se i na probleme u hrvatskoj proizvodnji, koji se, u nekim elementima ne razlikuju od njihovih, ali vide dobru šansu hrvatskih proizvoda na europskom tržištu zbog kvalitete proizvoda. Poručili su kako je mnogo lakše ići zajednički i rješenja tražiti razmjenom dragocjenih iskustava i primjenom dobrih savjeta. Strani proizvođači oduševljeni su hrvatskim suhomesnatim proizvodima, jer kvaliteta im je neupitna, samo još moraju naći način kako se probiti na tržištu.


Tagovi

Hrvatski proizvod Okrugli stol OPG Kulen Tržište Meso