• Salmonela
  • 17.11.2016. 20:40

Moguća salmonela u pilećem zabatku iz Kauflanda

Opet sumnja na salmonelu , ovaj puta radi se o poljskim pilećim zabacima iz Kauflanda.

Foto: bigstockphoto.com, ed
  • 2.551
  • 308
  • 0

Nakon pronađene salmonele u uvoznim jajima iz Kauflanda, piletini iz Lidla te telećim ćevapima iz Konzuma, vraćamo se tamo gdje je sve počelo.

Danas, u poslijepodnevnim satima tvrtka Kaufland k.d. Vile Velebita 6, Zagreb dostavila je obavijest Ministarstvu poljoprivrede o prisutnosti Salmonella spp. koja je utvrđena brzom metodom u uzorku proizvoda pileći zabatak, proizvedeno u Poljskoj, datum proizvodnje 14.11.2016., rok trajanja: 20. 11. 2016., Lot: 6450133232, dobavljača: Animex Foods Sp.z.o.o. sp. k.

Potrebna je potvrda nalaza

Analiza je provedena u sklopu samokontrola subjekta, brzom metodom kojom je postavljena sumnja, ali je za dokazivanje (S. enteritidis i S. typhimurium) potrebno provesti pretragu propisanim metodama (EN/ISO 6579, i White-Kaufmann-Le Minor Scheme) radi potvrđivanja nalaza.

Proizvod bio u prodaji samo 17.11.

Bez obzira na tu činjenicu, trgovački lanac Kaufland k.d. samoinicijativno iz predostrožnosti povukao je iz prodaje sporni artikl i obustavio prodaju istog u svim svojim poslovnicama. Također, Kaufland k.d. obavještava da je navedeni proizvod bio izložen prodaji samo tijekom današnjeg dana, 17. 11. 2016., do utvrđivanja sumnje u prisutnost salmonelle, kao i da će obavijestiti kupce o mogućnosti povrata kupljenog proizvoda u njihove poslovnice.

Ministar Tolušić i ovom prilikom naglašava da će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa te preporučuje građanima da kupuju hrvatske proizvode.

Foto: bigstockphoto.com, ed54


Tagovi

Kontrola Uvozno meso Salmonela Kaufland


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi