Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mirna
  • 13.04.2015. 07:35

Mirna iz Rovinja ipak neće u stečaj

Podravka je kao većinski vlasnik Mirne d.d. direktno podmirila znatan iznos dospjelih tražbina Mirne d.d. te pružila jamstva za podmirenje i onih preostalih, evidentiranih u Fini, čime su stvoreni preduvjeti za daljnje normalno poslovanje ove rovinjske tvrtke.

  • 444
  • 38
  • 0

Mirna, sistem za ulov, preradu i promet ribom i ribljim prerađevinama d.d. iz Rovinja ipak neće otići u stečaj. Račun je deblokiran, pa je Trgovački sud u Rijeci zaključio da više ne postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka. S obzirom da je do završetka prethodnog postupka, tvrtka dužnik Mirna d.d., postala sposobna za plaćanje, nestalo je zakonom predviđenih razloga za otvaranje i vođenje stečajnog postupka.

"Podravka d.d. je kao većinski vlasnik Mirne d.d. direktno podmirila znatan iznos dospjelih tražbina Mirne d.d. te pružila jamstva i za podmirenje preostalih koje su bile evidentirane u Fini, a čime su stvoreni preduvjeti za daljnje normalno poslovanje ove rovinjske tvrtke", poručuju iz koprivničke Podravke.

"Predstavnici Mirne d.d. sudu su predali potvrdu iz koje je vidljivo da račun tvrtke više nije blokiran, odnosno da je tvrtka tijekom prethodnog stečajnog postupka uspjela skinuti blokadu računa od 32,5 milijuna kuna", kazao je privremeni stečajni upravitelj Dušan Crnjenko.

Zadovoljstvo ovakvim razvojem situacije ne krije niti više od 200 radnika. "Sretan sam što u ime radnika Mirne d.d. mogu iskazati zadovoljstvo, jer su nakon petnaest godina agonije, kao i dugotrajne blokade računa, napokon dočekali deblokadu, zbog čega nismo otišli u stečaj, pa možemo nastaviti s normalnim radom. Nikako ne treba zaboraviti niti 400-ak kooperanata, lokalnih ribara, koji ovu rovinjsku tvornicu redovito opskrbljuju ulovom", kazao je Evelino Marić, predstavnik radnika u Nadzornom odboru i povjerenik Sindikata PPDIV-a.

Inače, Mirna d.d. suvremeno je opremljena tvornica koja se bavi ulovom,konzerviranjem, dubokim zamrzavanjem i pripremanjem gotovih jela od morske ribe. Od nekretnina posjeduje tvornički kompleks, novu i staru hladnjaču te brodogralište. Ukupna površina navedenih objekata, uz pripadajuće zemljište, iznosi 57891 m2.

Cijeli kompleks tvornice uključujući staru i novu hladnjaču, smješten je neposredno uz more. Brodogradilište, površine 1650 m2, dislocirano je od ostatka kompleksa. Osnovne djelatnosti su joj ulov morske ribe, njezino konzerviranje i dorada, ali i proizvodnja ribljeg brašna i ulja. Prema sindikalnim podacima, prihod joj je u prošloj godini iznosio oko 75 milijuna kuna. Njezina proizvodnja predstavlja 33% ukupne hrvatske proizvodnje ribljih konzervi te 5% europske. Jedan od ciljeva tvrtke je usavršiti proizvodni bio program zdrave hrane. Riblje konzerve ove rovinjske tvrtke trenutačno se izvoze u pedesetak zemalja svijeta.


Tagovi

Mirna d.d. Rovinj Deblokiran Trgovački sud Rijeka Stečajni postupak Podravka d.d. Riblje konzerve Izvoz Većinski vlasnik Jamstva FINA Dušan Crnjenko Deblokada Kooperanti Evelino Marić Stečajni upravitelj Morska riba Tvornički kompleks


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo