Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup mlijeka
  • 10.04.2020. 15:10

Ministarstvo poljoprivrede: Otkupljeno je 20 tona mliječnih proizvoda

Do danas je otkupljeno i podijeljeno oko 20 tona mliječnih proizvoda, od toga 16.000 komada jogurta pakiranja od 1 litre, 3.200 komada svježeg sira pakiranja od 5 kg i 44.000 komada kiselog vrhnja.

Foto: JumpStory
  • 751
  • 91
  • 0

Otkupljeno je i donirano 20 tona mliječnih proizvoda, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Kako navode, time je i započela provedba Odluke o izvanrednim mjerama pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Do danas je otkupljeno i donirano 16.000 komada jogurta pakiranja od 1 litre, 3.200 komada svježeg sira pakiranja od 5 kg i 44.000 komada kiselog vrhnja koje je kao tržne viškove prijavila Udruga malih mljekara.

"Proizvodi su podijeljeni na 20 registriranih posrednika u doniranju hrane koji pružaju usluge socijalne samoposluge, pučke kuhinje te općenito podjele hrane osobama u potrebi (gradska društva Crvenog križa u Zagrebu, Krapini, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Dugom Selu, Bjelovaru, Virovitici, Velikoj Gorici, Sisku, Karlovcu i Puli, Caritasu Riječke i Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke biskupije te župe Sv. Antuna u Zagrebu, Humanitarnoj udruzi Remar Croatia u Zaprešiću, Dobrotvornom društvu Merhamet Sisak, udruzi Depaul Hrvatska u Rijeci i Franjevačkom svjetovnom redu, Mjesno bratstvo Gospa Lurdska u Rijeci)", stoji u priopćenju. 

Interventni otkup mlijeka i mliječnih proizvoda, tko se i kako može prijaviti?

Ova mjera, vrijedna 2,5 milijuna kuna, ima višestruki učinak. Pomaže se malim mljekarama u prodaji nastalih viškova kako bi iste mogle kontinuirano nastaviti s proizvodnjom, proizvođači mlijeka na svojim farmama nesmetano nastavljaju proizvodnju i predaju mlijeko u mljekare, i na kraju, omogućava se podjela visokokvalitetne domaće hrane osobama u potrebi.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Otkup mliječnih proizvoda Doniranje Odluka Ministarstvo poljoprivrede Mjera


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.