• Kupinovo vino
  • 06.02.2017. 10:30

Marica peče pijane kekse i kuha kupinovo vino

Za dobru "radnu" temperaturu i jak imunitet pobrinula se ekološka uzgajivačica kupina iz Baranje, koja je na osječkoj glavoj tržnici ponudila kuhano kupinovo vino i "pijane" kupinove kekse.

Foto: screenshot/youtube.com
  • 1.547
  • 177
  • 0

Cijelog siječnja na osječkoj glavnoj tržnici u okviru Zelenog četvrtka glavna tema je kako se zagrijati i biti fit. Ovoga puta za dobru "radnu" temperaturu i jak imunitet pobrinula se ekološka uzgajivačica kupina iz Baranje, koja je ponudila kuhano kupinovo vino i "pijane" kupinove kekse. Marica Završki, eko uzgajivačica kupina, kaže da posjetiteljima tržnice nude kuhano kupinovo vino s dodatkom klinčića i malo šećera.

Odraslim osobama preporuča se konzumiranje pola decilitra kupinovog vina dnevno kako bi smanjili rizik od srčanih oboljenja, snizili razinu kolesterola te pomogli svome organizmu u prevenciji karcinoma grla, jednjaka i jetre.

Vina s potpisom Baranje ime ove godine sasvim dovoljno jer su klimatološke prilike išle na ruku uzgajivačima kupina. Posjetitelji su na tržnici, osim kuhanog vina, mogli kušati i "pijane" kupinove kekse.

Foto: screenshot/youtube.com


Tagovi

Kupinovo vino Zeleni četvrtak Osijek Tržnica Eko Zdravlje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: [email protected] web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#PRRRH je omogućio da i kćeri vlasnika OPG-a mogu "češati" maslinu novim treskačem te lako pobrati z... Pročitaj cijelu bilješku »