Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Neretva fruits
  • 02.05.2017. 13:30

Mandarine iz doline Neretve otkupit će tvornica

Stanić grupa i Metković Razvoj ulažu 6 milijuna eura u tvornicu za preradu voća!

  • 2.679
  • 246
  • 0

Stanić grupa i Metković Razvoj, u prvoj su fazi projekta tvornice za preradu voća u Metkoviću u koju će uložiti šest milijuna eura, a planirano otvaranje tvornice je pred berbu mandarina 2018. godine.

Riječ je o projektu u sklopu tvrtke Neretva fruits, zajedničkom projektu Stanić grupe i Metković Razvoja, a ulaganje se u prvoj fazi odnosi na izgradnju tvornice, nabavu opreme i tehnologije te izradu dokumentacije.

Otkup 10 tisuća tona mandarina

Cjelokupni pogon prostirat će se na 9.000 četvornih metara i u prvoj će fazi zapošljavati 50 radnika, dok se u idućim fazama projekta očekuje otvaranje dodatnih radnih mjesta. Tvornica će prerađivati mandarine iz lokalnog uzgoja i u prvoj je fazi planiran otkup 5.000 tona mandarina, a dugoročno se planira otkup 10.000 tona mandarina.

Također, u drugoj se fazi projekta prerada planira proširiti i na druge vrste voća, primjerice preradu višnje maraske.

Uključivanje lokalnih uzgajivača

Osnivači ističu kako im je želja uključiti u projekt što veći broj lokalnih uzgajivača i otkupljivača te osigurati sirovinu za daljnju preradu i proizvodnju sokova, marmelada i eteričnih ulja.

Ovakav način poslovanja omogućava i Stanić beveragesu, članici Staniće grupe, posebice njihovom brandu sokova Juicy, kontrolu kvalitete u svakoj fazi proizvodnje te stvaranje 100% hrvatskog proizvoda.

Stanić beverages je osigurao daljnji plasman proizvoda nastalih preradom mandarina i to prvenstveno u svojim tvornicama u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje proizvode Juicy sokove, ali i kod inozemnih dobavljača te na novim tržištima MENA regije (Bliski istok i sjeverna Afrika), ističe predsjednik Uprave Stanić beverages Ivan Bacci.

Gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur zadovoljna je što je Metković prepoznat kao dobro poslovno okruženje te što mjere kojima se potiču investicije u gradu daju rezultate.

Ova je tvornica dobra vijest za čitav kraj, posebno za poljoprivredne proizvođače, a nova radna mjesta uvijek su potrebna, istaknula je.


Tagovi

Mandarine Tvornica Stanić grupa Metković Razvoj Neretva fruits


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."