Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lidl
  • 28.11.2016. 16:30

Lidl: Držimo standarde kontrole i kvalitete

Kao i do sada, i dalje ćemo redovito provoditi svoje samokontrole te surađivati sa inspekcijskim službama, jer je neprestana briga za zdravstvenu ispravnost naših proizvoda, a time i zdravlja naših kupaca, naša zajednička misija, poručuju iz Lidla.

Foto: pixabay.com, FraukeFeind
  • 2.093
  • 232
  • 0

U Zapisniku o inspekcijskom nadzoru koji je izvršen 15. studenoga, razvidno je da su nalazi sukladni u svim kategorijama osim u onima koji se tiču čistoće, javljaju iz Lidla vezano uz akcije kontrola prehrambenih proizvoda.

Budući je sam nadzor vršen u najintenzivnijem dijelu radnog dana, nečistoće koje su evidentirane odnose se na ostatke ambalaže i dijelove drvenih paleta do kojih dolazi pri upotrebi viljuškara. U našem skladištu svaki dan se upravlja sa više tisuća paleta, a navedene "nečistoće" su sastavni dio radnog procesa, izjavili su.

Nečistoće su sastavni dio radnog procesa

"Naša skladišta se redovito čiste, a posebno bismo željeli naglasiti da se u svakodnevnom poslovanju i radno intenzivnom okruženju ponekad događa ovakav tip blažih, procesnih nečistoća.

Što se tiče analize razvoja trendova rezultata istraživanja, želimo istaknuti da se radi o manjem administrativnom zaostatku koji smo odmah nakon službenog inspekcijskog nadzora uklonili."

Lidl ima efikasne samokontrole

O kvaliteti Lidlove samokontrole govori i podatak da je Lidl prvi pronašao nesukladne proizvode i o tome bez odlaganja obavijestio Ministarstvo Poljoprivrede, što je i sam ministar Tomislav Tolušić u svojim medijskim istupima naglasio. Lidl s laboratorijem Bioinstitut Čakovec surađuje na projektu "Kontrolirana kvaliteta" u kojem su hrvatski dobavljači mesa PPK i Valipile. Njihovi proizvodni pogoni se nalaze pod stalnim revizijskim kontrolama, a proizvodi se učestalo kontroliraju u laboratorijima Bioinstituta.

Laboratorij Bioinstitut Čakovec je laboratorij s međunarodnim iskustvom akreditiran od strane hrvatske akreditacijske agencije po normi ISO 17025.

MAP pakiranje

Skreću pozornost da su gotovo svi mesni proizvodi koji se prodaju u našim trgovinama pakirani u tzv. MAP pakiranju. Karakteristika ovog pakiranja je da je zrak zamijenjen kontroliranom smjesom plinova koji osiguravaju svježinu mesa uz istovremenu zaštitu od vanjskih utjecaja. Ova vrsta pakiranja se smatra najboljim načinom pakiranja za održavanje zdravstvene ispravnosti proizvoda i ne koriste se nikakvi drugi dodaci za održavanje svježine.

Kao i do sada, i dalje ćemo redovito provoditi svoje samokontrole te surađivati sa inspekcijskim službama, jer je neprestana briga za zdravstvenu ispravnost naših proizvoda, a time i zdravlja naših kupaca, naša zajednička misija, poručuju iz Lidla.

Foto: pixabay.com, FraukeFeind


Tagovi

Lidl Trgovački lanci


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]