Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja piva
  • 28.07.2015. 20:10

Kriza proizvodnje piva u Venezueli!

Zbog striktne kontrole valute, proizvođači ne mogu uvesti ječam, slad i druge sastojke za proizvodnju piva.

  • 150
  • 10
  • 0

Venezuela bi mogla prestati sa proizvodnjom piva do kolovoza ove godine. Razlog je tome što lokalnim pogonima ponestaje sirovine za proizvodnju najpopularnijeg pića u toj zemlji. To bi moglo izazvati svojevrstan šok jer 80% nacionalnih potreba zadovoljava domaća industrija piva. Zbog striktne kontrole valute, proizvođači ne mogu uvesti ječam, slad i druge sastojke, a zaliha ponestaje.

Nacionalna udruga trgovaca alkoholom objavila je kako je ostala bez sastojaka potrebnih za proizvodnju piva. Pivska industrija je u velikim problemima jer sveukupno duguje oko 200 milijuna dolara dobavljačima sirovina diljem svijeta. Glasnogovornik Udruge trgovaca alkoholom iz Venezuele, Fray Roa okrivio je vladu predsjednika Nicolasa Madura zbog neisplate 217 milijuna dolara duga međunarodnim dobavljačima koji tvornice opskrbljuju sladom i ječmom, potrebnima za proizvodnju piva.

Borba za sirovinu - ali i druge proizvode

U nekim dijelovima zemlje već nedostaje tog pića. Iako mnoge trgovine alkoholom u glavnom gradu Caracasu još imaju piva u skladištu, iz udruge poručuju da sedam država nije dobilo nove pošiljke.

Empresas Polar, vodeća venezuelanska tvornica piva, bori se za dobivanje sirovine za izradu limenki, plastične ambalaže i čepova za boce. Vlada strogo kontrolira vrijednost valute, što kupovinu dolara čini gotovo nemogućom, osim na skupom, ali donekle realnom crnom tržištu. "Nedostatak piva će naposljetku dotjerati sektor industrije alkoholnih pića do bankrota, jer pivo čini 70% prodaje", kaže Fray Roa.

Venezuela je već neko vrijeme poznata po nestašici osnovnih prehrambenih i drugih proizvoda, uključujući toaletni papir, šampon, piletinu i govedinu, a građani su često prisiljeni na dugotrajno čekanje pred trgovinama.


Povezana biljna vrsta

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Tagovi

Venezuela Proizvodnja piva Nicolas Maduro Fray Roa Ječam Slad


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]