AgroKlub.com

\

Prehrambena industrija

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Prehrambena industrija » Kriza mliječne industrije uzdrmala Dukat

Kriza mliječne industrije uzdrmala Dukat

Mliječna industrija

Kriza mliječne industrije uzdrmala Dukat

Datum: 31.07.2013. |

12

Kategorija:

Prehrambena industrija

Mliječna industrija Dukat u prvih je šest mjeseci poslovala s gubitkom od 23,4 milijuna kuna za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježila dobit od 39,8 milijuna kuna

Podaci o poslovanju vodećeg regionalnog proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda u prvih šest mjeseci zorno svjedoče o dubokoj krizi mliječne industrije.

'Kriza u primarnom sektoru proizvodnje mlijeka negativno se odrazila na cjelokupni mljekarski sektor pa tako i na poslovne rezultate', navode u Dukatu ističući brojne faktore koji su negativno utjecali na poslovanje, od nepovoljnih tržišnih uvjeta, problema nelikvidnosti i pada kupovne moći do sve nepovoljnijeg odnosa između cijene gotovih proizvoda i ulaznih troškova.

Na gubitak je utjecala i afera s mlijekom u BiH zbog koje je privremeno obustavljen izvoz, a povećani su troškovi zbog dodatnih analiza i uvođenja sustava paralelnih kontrola mlijeka.

Značajni problemi u poslovanju odrazili su se i novčani tijek od poslovnih aktivnosti koji je smanjen za čak 465,4 milijuna kuna. Kako bi prevladala financijske teškoće i održala likvidnost, kompanija je bila prisiljena zadužiti se za 500 milijuna kuna.

Dukatovi prihodi od prodaje iznosili su 1.424,5 milijuna kuna i porasli su za 23,3 posto što je najvećim dijelom rezultat konsolidacije Ljubljanskih mlekarni, koje su preuzete u ožujku. Inače, prihodi bez Ljubljanskih mlekarni niži su za 4,5 posto od prošlogodišnjih.

Autor: Z. K. Foto: RGBStock.com

Broj pregleda članka: 1023; Uspješnost članka: 75.15

Izvor: tportal.hr

Tagovi: Dukat, Proizvodnja mlijeka, Mliječni proizvodi, Mliječna industrija

Ključne riječi članka: kriza, mlijecne, industrije, uzdrmala, dukat, milijuna, mlijeka, milijuna kuna

Anketa

Koji biste pick up izabrali za svoje gospodarstvo?

Ford Ranger (38%)

Isuzu D-Max (6%)

Mitsubishi L200 (2%)

Nissan Navara (10%)

Toyota Hilux (21%)

VW Amarok (22%)

Broj glasova: 81

Pregled svih anketa »

Komentiraj anketu »