Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječna industrija
  • 31.07.2013.

Kriza mliječne industrije uzdrmala Dukat

Mliječna industrija Dukat u prvih je šest mjeseci poslovala s gubitkom od 23,4 milijuna kuna za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježila dobit od 39,8 milijuna kuna

Foto: RGBStock.com
  • 1.063
  • 55
  • 0

Podaci o poslovanju vodećeg regionalnog proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda u prvih šest mjeseci zorno svjedoče o dubokoj krizi mliječne industrije.

'Kriza u primarnom sektoru proizvodnje mlijeka negativno se odrazila na cjelokupni mljekarski sektor pa tako i na poslovne rezultate', navode u Dukatu ističući brojne faktore koji su negativno utjecali na poslovanje, od nepovoljnih tržišnih uvjeta, problema nelikvidnosti i pada kupovne moći do sve nepovoljnijeg odnosa između cijene gotovih proizvoda i ulaznih troškova.

Na gubitak je utjecala i afera s mlijekom u BiH zbog koje je privremeno obustavljen izvoz, a povećani su troškovi zbog dodatnih analiza i uvođenja sustava paralelnih kontrola mlijeka.

Značajni problemi u poslovanju odrazili su se i novčani tijek od poslovnih aktivnosti koji je smanjen za čak 465,4 milijuna kuna. Kako bi prevladala financijske teškoće i održala likvidnost, kompanija je bila prisiljena zadužiti se za 500 milijuna kuna.

Dukatovi prihodi od prodaje iznosili su 1.424,5 milijuna kuna i porasli su za 23,3 posto što je najvećim dijelom rezultat konsolidacije Ljubljanskih mlekarni, koje su preuzete u ožujku. Inače, prihodi bez Ljubljanskih mlekarni niži su za 4,5 posto od prošlogodišnjih.

Autor: Z. K. Foto: RGBStock.com


Izvori

tportal.hr


Tagovi

Mliječna industrija Proizvodnja mlijeka Dukat Mliječni proizvodi